Analistler Bitcoin için Uyardı: Sert Çöküş Riski Devam Ediyor!

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta boyunca konsolide oldu ve 26.000 dolar seviyesinin hemen üzerinde işlem gördü. Teknik grafiklerde, BTC fiyatı üzerindeki satış baskısı göstermeye devam ederken, analistler 25.000 dolar ve altına bir düşüş bekliyor.

Analist Ali Martinez, PoW Floor fiyatlandırma modeline göre BTC fiyatı %40 daha düşebilir ve 15.000 dolar seviyesinin altına dahi inebilir. Geçmiş fiyat hareketlerine göre, bu düşüş eğilimlerinin sonunu işaret edecektir. Bitcoin’in 20.900 dolarda çok güçlü bir desteği olduğu için BTC fiyatının 14.800 dolar seviyesine düşmesi gerekli değildir.

Yatırımcılar SEC’in spot Bitcoin ETF’sine ilişkin kararının sonucunu Eylül ayı başında beklediği için BTC volatilitesi şu anda düşük seyrediyor. Muhtemelen, bir hafta sonra BTC fiyatının nereye doğru gittiği konusunda daha fazla netlik sunacaktır.

Fiyattaki düşüş ve bunu takiben gelen sert likidasyonların ardından fiyat konsolide olmaya başladı. Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere söz konusu dönemde likidasyonlar 1 milyar doları geçti.

Bitcoin İşlem Hacmi Düşmeye Devam Ediyor

On-chain veriler BTC işlem hacminin son 3 yılın en düşük seviyesine indiğini ortaya koydu. Santiment’ten alınan verilere göre bu, eşler arası ödemeler, madenci ücretleri, borsa ücretleri ve para çekme işlemlerinin miktarını içeriyor.

bitcoin haberleri

Aynı şekilde analistler de yatırım yapacak insanları uyarmay adevam ederken, Ağustos ve Eylül aylarının düzeltme dönemleri olarak dikkat çektiğini belirtti.

Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’in bu yıl zaten güçlü bir ralli yaptığını açıklıyor. Dolayısıyla, fiyatının bundan sonra da yükselmeye devam etmesi beklenemez yorumu yaptı.


source site-8