Analist ‘Patlayacak Dediği’ Altcoin Mücevherlerini Açıkladı!

Kripto piyasasının yeniden canlanmasıyla birlikte, yatırımcılar bir sonraki boğa koşusundan yararlanmak için yine fırsatlar arıyor. Ancak, mevcut dijital varlıkların geniş yelpazesi göz önüne alındığında, patlayıcı büyüme potansiyeline sahip gizli mücevherleri belirlemek göz korkutucu olabilir. Ancak, kripto uzmanı Abhay H. önemli bir çıkış vaat eden 3 küçük hacimli altcoin paylaşıyor.

İlk sıradaki altcoin: Clearpool (CPOOL)

  • Fiyat: 0.0228 dolar
  • Piyasa Değeri: 9,200,045 dolar
  • Dolaşımdaki Arz: 403,976,337
  • Toplam Arz: 1,000,000,000

Clearpool, kurumsal borçluların teminatsız DeFi kredilerine erişmesine yardımcı olan yeni bir merkezi olmayan sermaye piyasası. Geliştiricler, projeyi Ethereum ve Polygon Blockchain’lerin üzerine inşa etti. Clearpool, teminatsız likiditeye erişim için dinamik bir kredi piyasası sunuyor.

Yerel tokeni CPOOL, Clearpool protokolü için yardımcı program ve yönetim tokeni olarak hizmet veriyor. Token sahiplerinin, bunları stake ederek ekosistemle aktif olarak etkileşime girmesi mümkün. Borçlu ve topluluk stake etme işlemlerine katılabilir ve karşılığında ödüller kazanabilirler. Ayrıca, CPOOL sahipleri, CPOOL ödülleri için uygun olan borçluların beyaz listeye alınması da dahil olmak üzere önemli protokol kararları üzerinde oy kullanma yetkisine sahip. Ek olarak, CPOOL tokenleri, bir borç alan havuzuna likidite sağlarken LP tokenleri olarak elde edilir.

Clearpool, FBG Capital, Amber, Jane Street, Auros, Wintermute ve Folkvang gibi önemli kurumlar da dahil olmak üzere önde gelen borçluları kendine çekmeyi başardı. Clearpool’un kredi gösterge tablosu verilerine göre, platform aracılığıyla Ethereum ve Polygon Blockchain’lerde yaklaşık 408 milyon dolarlık stablecoin kredisi oluşturuldu.

Clearpool’un yenilikçi Blockchain uygulaması, mevcut finansal ekosistemi büyük ölçüde iyileştirme potansiyeline sahip. Ayrıca, geleneksel olarak buna direnen bir sektörde bile ademi merkeziyetçiliğe doğru ivme kazandırması mümkün.

İkinci sırada Oraichain (ORAI) var

  • Fiyat: 2.14 dolar
  • Piyasa Değeri: 12,039,051 dolar
  • Dolaşımdaki Arz: 5,615,988
  • Toplam Arz: 19,779,269

Oraichain, çığır açan bir veri oracle platformu. Altcoin projesi, akıllı sözleşmeleri AI API’leri ile bir araya getiriyor ve birbirine bağlıyor. Bu arada, dünyanın ilk yapay zeka destekli veri oracle’ı olma ünvanına sahip. Platform altı temel alan ve özellik sunuyor. Bunlar: AI Oracle, AI Marketplace, AI Ecosystem, Staking & Earning, Test Cases ve Orai DAO.

Oraichain’in yerel tokenı ORAI. Token, Ethereum’da bir ERC20 tokenı ve BSC’de bir BEP-20 tokeni. ORAI, doğrulayıcıların blok oluşturmaya katılmak ve veri taleplerine yanıt vermek için tokeni paylaştığı merkezi olmayan oracle ağını besliyor. Dahası, token sahiplerinin oylama yoluyla platform yönetişimine aktif olarak katılması mümkün. Oraichain ağını kullanırken ORAI, AI talepleri için doğrulayıcılar, test vakası sağlayıcıları, talep yürütücüleri ve AI-API sağlayıcıları tarafından ödenen bir işlem ücretidir.

Aralık 2020’de ekip, toplam ORAI token arzının %73’ünü yakarak, tokenomiği değiştirdi. Bu stratejik hamle, emisyon programını 2027 yılına kadar düzleştirdi. Böylece, ani arz şoklarına karşı koruma sağladı ve projenin ilk aşamalarında enflasyonu azalttı.

DeFi ekonomisi büyüdükçe, özellikle yEarn Finance gibi kitle kaynaklı projeler tarafından ele alınmayan bir nişte Oraichain’e olan talep muhtemelen artacak. Platformun benzersiz yaklaşımı, onu sektör lideri Chainlink’ten ayırıyor. Böylece, Oraichain’e veri oracle sektöründe değerli bir oyuncu olarak konum sağlıyor.

Son sıradaki altcoin Polkadex (PDEX)

  • Fiyat: 0.9566 dolar
  • Piyasa Değeri: 7,209,712 dolar
  • Dolaşımdaki Arz: 7,460,000
  • Toplam Arz: 7,460,000

Polkadex Orderbook, hem merkezi hem de merkezi olmayan borsaların avantajlarını sorunsuz bir şekilde birleştiren olağanüstü bir gözetim dışı eşler arası ticaret platformu. Bunu yaparken, geleneksel DEX’lerle yaygın olarak ilişkilendirilen önden çalıştırma, arbitraj, fiyat kayması ve yüksek işlem ücretleri gibi sorunları ele alıyor.

Polkadex platformunun merkezinde, birden fazla amaca hizmet eden yerel tokenı PDEX yer alıyor. Kullanıcılar Polkadex IDO’larına katılabilir, işlem ücretlerini ödeyebilir ve ticaret için kullanıldığında ücret indirimlerinden yararlanabilirler. Ayrıca PDEX, kullanıcılara on-chain yönetişime katılma imkanı sağlıyor. Dahası, stake etme yoluyla ek token kazanmak için doğrulayıcı olmaları da mümkün. Son olarak, ağın doğrulayıcılarını ve kollatörlerini aday gösterme yetkisi veriyor.

Polkadex ağındaki yönetim, Polkadot ağının modelini takip ediyor. Benzer şekilde, oylara ve ilgili ağırlıklarına dayanıyor. Polkadot gibi, PDEX’in dolaşımdaki arzının %50’si her zaman stake edilmiş olarak kalıyor. Bu da ağın güvenliğini ve merkezsizliğini artırıyor. Bu nedenle platform, yatırımcıların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan emir defterleri, takaslar, özel botlar ve cross-chain işlemler dahil olmak üzere çok çeşitli özellikler ve ticaret araçları sunuyor.

Polkadex Network sadece bir DEX değil, Polkadex Orderbook, Polkapool ve Polkadex IDO gibi birden fazla bileşeni barındıran Substrat tabanlı uygulamaya özel bir Blockchain. Çeşitli teklifleri, onu traderlar ve yatırımcılar için her şeyi kapsayan bir platform haline getiriyor.

Kuşkusuz Polkadex, acemi ve profesyonel kripto traderları, kurumlar ve Blockchain proje ekipleri dahil olmak üzere çok çeşitli kullanıcılar için DeFi’ye erişimi demokratikleştirme hedefine istikrarlı bir şekilde yaklaşıyor.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak, yatırım ve trade yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2