Analist, Bu 3 Altcoin İçin ‘Satış Zamanı’ Dedi ve Uyardı!

CoinMarketCap’e göre son iki günde XDC, PEPE ve SOL en çok kaybedenler arasında yer aldı. Bir analist, bu altcoin projeleri için daha fazla düşüş geleceğini düşünmekte. Hatta bu nedenle satış yapılması yönünde açıklamalarda bulunmakta.  İşte detaylar…

Altcoin XDC için ayı momentumu var

Ünlü Twitter analisti ve teknik analiz uzmanı Captain Altcoin (@CaptainAltcoin), XDC hakkında bazı bilgiler verdi. Altcoin, günü en çok kaybeden olarak tamamladı. Son 24 saat içinde fiyatı yüzde 20’nin üzerinde düşerek 0,06 dolarlık güçlü destek seviyesine yaklaştı. Bu, bir dalgalanmanın ardından tipik bir kâr alma hareketi gibi duruyor.  Ancak analiste göre bu ivme devam ederse, 0,06 dolarlık destek seviyesinin kırıldığını görebiliriz. Bununla birlikte, eğer seviye tutarsa, geri çekilmeden sonra bir konsolidasyon aşaması bekleyebiliriz. Özellikle analiste göre, fiyat 0,06 doların altına düşerse, bir sonraki boğa koşusu için güzel giriş seviyeleri söz konusu.

XDC/USD grafiği, altcoin fiyatının Hareketli Ortalama Yakınsama/Diverjans sinyal çizgisinin altında işlem gördüğünü gösteriyor. XDC önceki kazançlarını kaybettikçe düşüş momentumuna işaret ediyor. 46,75 seviyesindeki RSI, varlığın aşırı satım bölgesine yaklaştığını gösteriyor. Dahası, ayılar 0,0851 dolar seviyesinde sert bir direnç oluşturdu. Analiste göre boğalar ivme kazanamazsa XDC’yi daha düşük seviyelere indirmeye hazır.

PEPE’de meme coin dump’ı söz konusu

Analistin listesindeki ikinci altcoin, PEPE oldu. PEPE şu anda 0.00000115 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ayrıca son yedi günde neredeyse yüzde 30 fiyat düşüşü yaşadı. Bu, meme coinler için tipik bir düşüş momentumudur. Meme coinler volatilite ile bilinmekte. Genellikle sosyal medya trendlerine ve yatırımcı duyarlılığına bağlı olarak büyük fiyat dalgalanmalarına maruz kalıyor.  PEPE’deki fiyat düşüşünün bir diğer nedeni de piyasanın son haftalarda daha popüler iki meme coin olan SHIB ve DOGE’a yönelmesidir.  Uzmanlara göre DOGE, Elon Musk’ın en sevdiği altcoin olmaya devam ediyor. Bu nedenle X platformu için bir ödeme coini olarak oyuna geri dönebilir.

Öte yandan SHIB, Shibarium’u bekliyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere, şu anda piyasadaki en sıcak altcoin projelerinden biri. Zira SHIB, dün, CMC’de neredeyse yüzde 10’luk bir fiyat artışı yaşadı. Bu şekilde, en çok kazananlardan biri oldu ve bu meme coin için güçlü bir yükseliş ivmesi gösteriyor. PEPE, Haziran ayında yalnızca bir kez kırılan 0,000001 dolarlık güçlü destek hattını hala elinde tutuyor. Ancak, en iyi traderlar PEPE satıyor. Örneğin, 0xa54 ile başlayan adrese sahip trader bugün son 3 trilyon PEPE’yi Binance’e 0,000001155 dolardan (toplamda 3,5 milyon  dolar) yatırdı. Eğer gerçekten satış yaparsa, bu işlem 988 bin dolar zarara yol açacaktır.

Solana, destek bölgelerine yakın

Son olarak, SOL, son yedi günde %10’un üzerinde bir düşüşle şu anda 22,56 dolardan işlem görüyor. Solana (SOL) 20 ila 30 dolarlık yapısal destek seviyesindeki konumunu koruyarak dayanıklılık gösteriyor. Analistin mevcut teknik analizi, fiyatın 22,30 doların altına düşmesi halinde iki potansiyel dalga sayımı öneriyor. Daha çok tercih edilen ilk senaryo, Ocak ayının en yüksek seviyelerine doğru yukarı yönlü bir dalgaya işaret ediyor. Ardından Haziran ayının en düşük seviyesine doğru bir A dalgası, aşan bir B dalgası ve potansiyel bir C dalgası öneriyor.  Bu senaryo 15 dolarlık kilit pivot noktasına dayanmakta. Bu seviyenin altına inilmesi, altcoin için üçüncü dalga rallisinde yukarı yönlü umutları azaltabilir ve potansiyel olarak piyasa duyarlılığında bir değişime yol açabilir.

İkinci senaryo, yukarı yönde bir A dalgası, aşağı yönde bir B dalgası ve yukarı yönde potansiyel bir C dalgası ile farklı bir tablo çiziyor. Bu sayım için bir sonraki destek alanı 20 ila 20,50 dolar arasında yer alıyor. Fiyat bu çalkantılı sularda gezinirken, analistler düşük bir seviyenin yerinde olup olmadığını belirlemek için mikro düzeydeki tepkileri yakından takip ediyor. Ancak, piyasa henüz bu düşük seviyeye ulaşma belirtileri göstermiyor.  Analiste göre piyasa katılımcıları kazançlarını nakde çevirip satış baskısına yol açtıkça fiyat yörüngesi geçici bir duraklama yaşayabilir. Aynı zamanda 200 günlük Hareketli Ortalama ile aynı hizada olan 20-22 dolarlık destek bölgesine geri çekilme, yükseliş trendinde swing ticareti için cazip bir giriş noktası sunabilir. Momentum göstergeleri karışık bir tablo sunuyor. MACD çizgisi şu anda MACD sinyal çizgisinin altında ve düşüş görünümüne işaret ediyor. Bununla birlikte, altcoin için RSI yaklaşık 50’de ve nötr bir duruşa işaret ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1