Altın Fiyatını Aralık’ta Bu Seviyelerde Bulabiliriz!

Commerzbank’ın son görünümüne göre, dirençli ekonomik büyüme Federal Reserve’in yılsonuna kadar şahin eğilimini sürdüreceğine dair artan beklentileri destekliyor. Bu nedenle altın piyasası, muhtemelen yaz boyunca 1.950 dolar civarında seyretmeye devam edecek.

Alman bankası, altın fiyatları konusunda iyimser

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, altın bir süredir yön konusunda kararsız. Altın fiyatı, gün içi en düşük seviyesini 1.930,00 dolar civarında yeniledi. Bu hareketinde, Perşembe günkü ABD TÜFE verilerine ilişkin endişelerin cazibesini azaltması etkili oldu. Değerli metal, yatırımcıların ABD enflasyonunun kalıcı olacağına dair umutları nedeniyle ABD Dolarındaki güçlenmenin etkisiyle ciddi bir baskı altında.

Commerzbank, altın fiyat hareketinin sonbahar boyunca yönsüz kalmasını bekliyor. Bununla birlikte, Alman bankası altın fiyatlarının bu yılın sonunda ve 2024’e kadar daha da yükseleceği konusunda iyimserliğini koruyor. Uzun vadeli yükseliş görünümü, altın fiyatlarının baskı altında kalmaya devam ettiği bir dönemde geliyor. Bu arada sarı metal, günlük %0,28 düşüşle 1.930,50 dolardan işlem görüyor.

“Fed’in faiz oranını daha fazla artırmayacağı açık”

Emtia araştırma müdürü Thu Lan Nguyen son altın raporunda, ABD’de resesyon beklentilerini ele alıyor. Nguyen, beklentilerin 2024’ün ilk çeyreğine çekilmesine rağmen, büyümenin yavaşlayacağının kesin olduğunu söylüyor. Nguyen, “Ekonomistlerimiz ABD’de resesyon olasılığının bu yıl önemli ölçüde düştüğünü kabul ediyor. Bununla birlikte, Fed’in geçen yılın Mart ayından bu yana 525 baz puana ulaşan faiz artışlarının ölçeği ve hızı göz önüne alındığında, bir resesyonun neredeyse kaçınılmaz olduğuna inanıyorlar,” diyor. Buradan hareketle Nguyen, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ancak son dönemdeki güçlü büyüme göz önünde bulundurulduğunda, bunun artık bu yıl değil, ancak gelecek yılın ilk yarısında gerçekleşmesini bekliyorlar… Sonbaharda, ABD Merkez Bankası’nın temel faiz oranını daha fazla artırmayacağı açık. Bu da önümüzdeki yıl faiz indirimleri konusunda artan spekülasyonların önünü açacaktır.

Altın

Commerzbank: Bu ortamda altın fiyatı, ATH seviyesini aşacak!

CME FedWatch Tool’a göre, piyasalar Federal Reserve’in faiz oranlarını %5,25 ile %5,50 arasında bir aralıkta sabit tutma olasılığını %86,5 olarak görüyor. Piyasalar ayrıca faiz oranlarının yılsonuna kadar değişmeyeceğine yaklaşık %62’lik bir şans veriyor. Alman bankası, altın fiyatlarının yılsonuna kadar 2.000 dolar civarında seyredeceğini tahmin ediyor. Ayrıca, 2024’ün ilk çeyreğinde fiyatların ortalama 2.050 dolar civarında olacağını öngörüyor. Bu bağlamda Commerzbank, şu açıklamayı yapıyor:

Uzmanlarımız Fed’in yıl ortasında faiz oranlarını düşürmeye başlamasını bekliyor. Bu ortamda altın fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 2.075 doları aşmayı başaracaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2