Altın Fiyatı İçin 10 Bin Dolarlık Tahmin! Bu Mümkün mü?

Emtia Keşif Fonu Kurucusu ve CIO’su Willem Middelkoop’a göre BRICS’in Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ı resmi olarak bloğa katılmaya davet etmesi, dünyayı ABD için “çok tehlikeli bir aşamaya” ve bir sonraki büyük çatışmaya bir adım daha yaklaştırıyor. Bu nedenle Middelkoop önümüzdeki 5 ila 10 yılda altın fiyatı için çok güçlü hareket bekliyor.

Çok tehlikeli bir aşamaya doğru ilerliyoruz!”

Willem Middelkoop, “Tüm bu gelişmelerden dolayı kendimi rahat hissetmiyorum. Buna hemen 3. Dünya Savaşı dememeliyiz. Ancak çok tehlikeli bir aşamaya doğru ilerliyoruz” diyor. Bu bağlamda Middelkoop, şu açıklamayla devam ediyor:

Bu BRICS konferansı finansal ekonomik savaşın bir sonraki adımı. Korkarım her şey birbiriyle bağlantılı ve olası bir 3. Dünya Savaşı senaryosu konusunda uyarıda bulunan tek kişi ben değilim.

Middelkoop, dünyanın karşı karşıya olduğu bir sonraki büyük riskin ABD ile Çin arasında bir savaş olduğuna dikkat çekiyor. Bu doğrultuda, “Bugünlerde hepimiz için en büyük risk, ABD ile Çin arasındaki bu kavganın bir gün kinetik bir hal almasıdır. Dünya giderek daha az istikrarlı bir yer haline geliyor.” diyor.

Altın ve emtia destekli yeni bir parasal sistem mi geliyor?

Willem Middelkoop, bu yılki BRICS zirvesindeki genişlemeye dikkat çekiyor. Çünkü üyeler, bir sonraki zirvenin bir tür ortak para birimine doğru ilerlemeye odaklanacağı vurguladılar. Rusya ve Brezilya, emtialarla desteklenecek ve ABD dolarına rakip olacak BRICS ortak para biriminin en büyük savunucuları oldular. Middelkoop, “Eğer bu Bretton Woods III’ün başlangıcıysa, eğer bu altın ve emtia merkezli yeni bir parasal sistemin başlangıcıysa, bu son birkaç on yılın en önemli konusudur” diyor.

Dolar merkezli bir sistemin sonunda mı geldik?

Willem Middelkoop, uluslararası para sisteminin “insan yapımı” olduğunu ve değiştirilmesinin mümkün olduğunu söylüyor. Middelkoop, bu konudaki görüşlerini şu şekilde ifade ediyor:

Dolar merkezli bir sistemden, uluslararası para sistemi için yeni bir ortak para birimi kullanabileceğimiz yeni bir aşamaya doğru ilerleyebiliriz. Borcu yeniden yapılandırmak ve altına yeniden değer biçmek iyi bir fikir olabilir.

Altın

Merkez bankaları geçen yıl rekor hızda altın satın aldı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaların sahip olduğu altın miktarını artırdı. Bu doğrultuda merkez bankalarının geçen yıl rekor hızda altın satın aldı. Bu nedenle altının yeni sistemde kilit bir rol oynaması çok muhtemel. Buradan hareketle Willem Middelkoop, şu yorumu yapıyor:

Almanya’nın doğusundaki tüm ülkeler büyük miktarlarda fiziki altın biriktiriyor. Bu da başlı başına bir işaret. Çünkü ülkelerin parasal sistemde bir şeyler olacağını beklediğini açıkça gösteriyor. Hollanda Merkez Bankası Başkanı bile Hollandalıların hala çok fazla altına sahip olduğunu çünkü bir şeyler ters gittiğinde sistemi yeniden başlatmak için altına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Altın destekli para için ilk hamleyi hangi ülkenin yapacak?

Middelkoop, ABD’nin doları tekrar altın destekli hale getirerek diğer ülkeleri şaşırtması ihtimalini göz ardı etmiyor. Bu konudaki görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Bu Çin, Rusya, AB ve ABD için de geçerli. Altının değerini çok daha yüksek bir seviyeye çıkarırsanız, merkez bankalarının bilançolarını kurtarabilirsiniz. Ve ben hala bunun bir gün gerçekleşmesini bekliyorum. İlk kim harekete geçecek? Para birimini altınla desteklemeye ilk kim başlayacak? Merkez bankacıları olarak bu parasal sistemi kurtarmak için atabileceğiniz çok az adım var.

Büyük sıfırlama: Altın fiyatı için ne anlama geliyor?

Willem Middelkoop önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde altında çok güçlü bir hareket bekliyor. Bu doğrultuda altın fiyatının 10 bin dolara kadar çıkmasının mümkün olduğunu söylüyor. Bu tahminini ise şu şekilde destekliyor:

Altın ile dolaşımdaki itibari para miktarı arasındaki orana da bakabilirsiniz. Altının 1930’larda, 1970’lerde ve 2000 ile 2011 yılları arasında yeniden ayarlandığını ve çok daha yüksek değerlendiğini gördük. Dolayısıyla altın bir kez yükselmeye başladığında, özellikle de yeniden değerleme senaryosunda, 5 kat, 8 kat, 10 kat artacaktır. Yani altının 10.000 dolara çıkmasını bekliyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2