Altın Değil! Ünlü Yatırımcının Tercihi Bu Kripto Para, İşte Nedeni

Eclectica Macro’nun kurucusu Hugh Hendry’ye göre, bu belirsiz makro ortamda reel varlıklara maruz kalmak çok önemli. Ancak Hendry yine de altın portföyünden dört kat daha fazla Bitcoin tutmayı tercih ediyor. İşte nedeni.

Hugh Hendry: Bu olduğunda altın alacağım!

Reel varlıklardan Hendry’nin en iyi seçimi sarı metal. Hendry, “Portföyümün %5’ini altın olarak tutuyorum,” diyor. ‘Neden altın?’ sorusuna ise “Çünkü son 12 yıldır altın sürekli 2.000 dolara ulaşıyor. Sanki bir fiyat engeli varmış gibi hissediliyor. Pek çok insan parlak metal sahibi olmak istiyor. Ancak sürekli olarak daha yüksek bir altın fiyatını destekleyecek yeterli ekonomik teşvik veya veri yok.” cevabını veriyor.

Ancak Hendry, önümüzdeki aylarda ve yıllarda altın fiyatının 2.000 dolarlık direncin üzerine çıkmasını bekliyor. Bu doğrultuda Hendry de %5’lik pozisyonunu artırmaya başlayacak. Bu bağlamda Hendry, şu açıklamayı yapıyor:

2.000 dolara ulaştığında kayboluyor ve düşüyor. Ama bugünlerde belki de 2.100, 2.200, 2.300 dolara çıkacak. Bariyeri yukarı yönde kırdığında, onu satın alacağım.

Bitcoin’in portföy payı altının 4 katı

Yazı sırasında Aralık vadeli Comex altın kontratları 1.923 dolardan işlem görüyordu. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, spot altın ise 1.894,50 dolar seviyesinde. Hendry’nin altın konusundaki olumlu görüşüne rağmen, %20’lik bir payla Bitcoin’de daha yükselişte.

Hugh Hendry, “Portföyümün %20’si Bitcoin’de. Kripto değil, Bitcoin! Bunun nedeni… Bitcoin bloktaki yeni çocuk… ve bir kavram kanıtı gösterdi.” diyor. Bitcoin, 2021’de yaklaşık 70.000 dolarlık bir rekordan 30.000 doların altına düştü. Bu yüzden Hendry, Bitcoin’de çok fazla yukarı yönlü potansiyel görüyor.

Altın

Altın mı Bitcoin mi 3X yapma potansiyeline sahip?

Hugh Hendry’ye göre her şey piyasa değerine bağlı. Bitcoin’in 500 milyar dolarlık toplam piyasa değeri ile altının 12,6 trilyon dolarlık piyasa değerini karşılaştıran Hendry, Bitcoin’in fiyatını üçe katlama şansının altından çok daha yüksek olduğunu belirtiyor. Bu konudaki görüşlerini ise şu şekilde ifade ediyor:

Altının fiyatı üç katına çıkabilir mi? Diyelim ki altın 2,000 dolar seviyesinde. Altın 6,000 dolardan işlem görebilir mi? Bilmiyorum. Hayal bile edemiyorum. Altın 6,000 dolarda 30-50 trilyon dolar piyasa değerine sahip olur. Yani altın tüm ABD hisse senetlerinden daha değerli olacaktır. Ve bunu hayal etmek benim için gerçekten çok zor. Oysa Bitcoin üçe katlanırsa, büyük bir ABD hisse senedi büyüklüğünde olur. Yani, Meta büyüklüğünde olur. Bu mümkün.

Altın

Bitcoin’in tek ihtiyacı doğru katalizör

Hugh Hendry, Bitcoin’in piyasa değeri 1,5 trilyon dolara ulaşsa bile, bunun hala oldukça “küçük” bir piyasa olduğunu söylüyor. Hendry, Bitcoin’in üç katına çıkması için tek ihtiyacının doğru katalizör olduğunu belirtiyor. Bunun da BlackRock’ın başvurusu da dahil olmak üzere birkaç spot Bitcoin ETF’sinin onaylanması olabileceğini kaydediyor. Buradan hareketle Hendry, şu yorumu yapıyor:

Ev her zaman kazanır. BlackRock her zaman kazanır. ETF’leri piyasaya sürmek için devasa bir fırsat görüyorlar. Ve böylece Bitcoin yarım trilyon dolardan bir trilyona, iki trilyona, üç trilyona ne kadar çok çıkabilirse, Wall Street sistemi, kumarhane, o kadar çok para kazanacak. Eğer bir bahse giriyorsanız… bir yatırımcı olarak şunu söylemek istiyorum: BlackRock’ım var, Fidelity’im var, Wall Street arkamda. Bitcoin’in daha yüksek olmasını istiyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1