Altın Aralık’ta Bu Seviyelerde! Stratejistler Açıkladı

Altın için tahminler hızla gelmeye devam ediyor. Özellikle yılın sonuna yönelik beklentiler dillerde dolaşmaya başladı. Bakalım analistler değerli metal ile ilgili neler diyor?

Altın fiyatında 2100 dolar beklentisi

Altın piyasası, devam eden enflasyon ve güçlü ekonomik faaliyetin Federal Rezerv’in agresif para politikalarını desteklemesi nedeniyle güçlü rüzgarlarla karşı karşıya. Ancak bir banka, altının yılın sonuna kadar rekor seviyelere ulaşacağını söylüyor. TD Securities’in emtia stratejisi başkanı Bart Melek önemli açıklamalar yapıyor. Son altın raporunda altın fiyatlarının bu yılın sonuna kadar ne olacağına dair beklentiler var. Buna göre tüm zamanların en yüksek seviyesi olan ons başına 2.100 dolara ulaşmasını beklediğini söylüyor.

Melek, ekonomik verilerin yukarı yönlü sürpriz yapmasıyla altının zorlandığını belirtti. Ancak Melek, yükselen faiz oranlarının etkisini göstermeye başlamasına işaret ediyor. Diğer taraftan faaliyetlerin yavaşlamasıyla birlikte piyasada bir ortalama dönüş görmeyi bekliyor.

Raporda FED vurgusu

Raporda ekonomik verilerin sürprizlerle dolu olduğuna dair vurgular var. Bütün bunların altın fiyatı için çok farklı sonuçlar doğuracağı beklentiler dahilinde. TDS’nin altın üzerindeki yükseliş görünümü, Federal Rezerv’in seçeneklerini açık tuttuğunu ve Eylül ayındaki para politikası kararının gelen verilere bağlı olacağını söylediği bir döneme denk geliyor. Piyasalar merkez bankasının iki ay içinde faiz oranlarını değiştirmeyeceğini düşünüyor. Ayrıca bu yıl sadece %60 ihtimalle bir faiz artırımı daha yapacağını öngörüyor.

Analistler, Federal Rezerv’in şahin eğiliminin altın fiyatlarını sınırladığını düşünüyor. Buna göre, aynı zamanda piyasa belirsizliği ve resesyon tehdidinin fiyatları desteklediğini de vurguluyorlar. Aralık vadeli altın kontratları gün içinde %0,34 düşüşle ons başına 1.972 dolardan işlem gördü. Melek, gelen ekonomik verilerin piyasa beklentilerini hayal kırıklığına uğrattığını düşünüyor. Diğer taraftan bütün bunların şahin eğilimini değiştirmek için fazla bir şey yapmayacağını da sözlerine ekliyor. Diğer taraftan Melek, piyasa iyimserliğinin zirveye yakın olabileceğini de sözlerine ekledi.

Bankalar Fed’in yükünü hafifletirken altın faiz belirsizliği nedeniyle baskı altında

Kriptokoin.com olarak baktığımızda son zamanlarda gördüğümüz gibi, veriler konsensüse göre olumlu olduğunda piyasa beklentilerini yükselişe göre ayarlıyor. Bu durum tipik olarak, son dönemde beklenenden daha güçlü gelen veriler nedeniyle Mart 2021’den bu yana en yüksek seviyesine çıkan ekonomik sürpriz endekslerinde kendini gösteriyor. Ancak bu yukarı yönlü ayarlamalar genellikle 2-3 ay içinde seyrini tamamlayacak. Ardından traderlar gördükleri verilere uyum sağlama eğiliminde olduklarından bir zirveye ulaşmak mümkün olacak.

Altın Fiyatları Hangi Rakamlara Gidiyor? Son Tahminler Ne?

Melek, Federal Rezerv’in faiz oranlarını ne kadar agresif bir şekilde yükselttiği göz önüne alındığında, ekonomik verilerin yakında zayıflamasının söz konusu olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, tahvil getirilerini ve ABD dolarını düşürmesi gerektiğini de belirtiyor. Melek “Veriler beklentilerin altında gelmeye başladığında, zaman içinde piyasalar muhtemelen olumsuz sürprizlere hızla uyum sağlayacaktır. Bu da vadeli piyasada faizleri (nominal ve reel) aşağı çekerek altını yükseltecektir.” diyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2