Altcoinlerde İşlem Hacimleri Düşük Seyrediyor: Analistler, Eylül’de Durumu Tersine Çevirebilecek Etkenleri Değerlendirdi

Kripto para piyasası artan düzenleyici baskı ve belirsizlikle karşı karşıya kalırken, altcoinlerin işlem hacmi Mayıs ayından bu yana önemli ölçüde düşüş gösterdi.

Kripto para veri şirketi Kaiko’ya göre, altcoin ticaret hacmi Mayıs öncesi seviyeleri geri kazanmakta zorlandı.

Bitwise’da alfa stratejileri sorumlusu olan Jeff Park, Binance’e yapılan düzenleyici baskının altcoinlere yönelik alım satım ilgisini azalttığını söyledi. Park, “BNB ve Binance Launchpad’in altcoin ekosisteminde oynadığı olağanüstü role odaklanırsanız, Binance’in devam eden yasal sorunlarının alım satım ilgisini azaltması sürpriz olmayabilir” dedi.

Bununla birlikte, Park’a göre BUSD arzı geçtiğimiz yıl %80’in üzerinde düşüş gösterdi. FDUSD ya da TUSD gibi alternatiflere odaklanmanın, altcoin likiditesinin genellikle ölçüldüğü ve erişildiği pariteler için bir darboğaz yaşatması nedeniyle, bunun altcoin ticareti için ciddi etkileri olduğunu söyledi:

“En yüksek seviyesinde 300’den fazla BUSD işlem çifti vardı ve BUSD faaliyetlerini durdurduğu için sayı giderek azalıyor.”

Wolfe Research’ten Rob Ginsberg, zayıf fiyat hareketinin ve düşük işlem hacminin mevcut piyasada altcoin işlemlerini büyük ölçüde şekillendirdiğini kaydetti. Bazı münferit olumlu gelişmelere rağmen “hala hiçbir Bitcoin rallisinden faydalanamadıkları” için “berbat bir şekilde” işlem görüyorlar, dedi.

Aubert: “Yazın Bitmesiyle Birlikte Eylül Ayında Yatırımcılar Piyasaya Dönebilir”

Kaiko analisti Aubert, altcoinlerde mevcut durumu tersine çevireceğini düşündüğü etken olarak yazın bitmesiyle birlikte yatırımcıların Eylül ayında piyasaya dönmesi ihtimali olduğunu söyledi ve ekledi:

“Bununla birlikte, geçtiğimiz haftalarda Çin’den gelen bazı hayal kırıklığı yaşatan veriler ve devam eden FED niceliksel sıkılaştırması göz önüne alındığında, genel makro zemin risk varlıkları için zorlu olmaya devam ediyor ve altcoinler risk duyarlılığındaki dalgalanmalara karşı hassaslar. Genel olarak durumun değişmesi için sermayenin bu alana akmaya başlaması gerekiyor. Spot bir BTC ETF’si bir katalizör görevi görebilir ancak henüz önümüzde aylar var.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4