“Altcoinlerde Bu Model Oluşuyor” Diyen Analistten Altcoinler İçin Boğa Sinyali!

SEC’in spot bir Bitcoin ETF’ine önümüzdeki aylarda onay vereceği söylentileri Bitcoin‘in 30.000 doları aşmasını sağlarken BTC şimdilerde 29.000 dolar seviyelerinde konsolide olmaya devam ediyor.

BTC yatay hareketler sergilemeye devam ederken, kendilerinden beklenen performansı gösteremeyen altcoinler ise sıralarının gelmesini bekliyor.

Bu noktada Valkyrie Investments eski analisti Josh Olszewicz altcoin sezonu başlangıcıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Coindesk’e konuşan Josh Olszewicz, altcoin piyasasında yükselişi gösteren en güvenilir modellerden biri olan ters bir baş-omuz modelinin oluştuğunu söyledi.

Bu modelin tamamlanmasından sonra potansiyel bir altcoin yükseliş sezonunun başlayabileceğine dikkat çeken analist şunları söyledi:

“Altcoin piyasasındaki yükseliş eğilimini gösteren bir ters baş-omuz fiyat modeli oluşuyor.

Bu modelin tamamlanması potansiyel olarak “alt sezon” olarak adlandırılan,  altcoinlerin Bitcoin ve Ethereum’a (ETH) göre daha iyi performans gösterdiği ve yükselişin başladığı döneme işaret ediyor.

Bu noktada altcoin piyasa değeri 300 milyar doların üzerine çıktığında altcoinlerde bir kırılma bekliyorum.”

Ters baş-omuz modeli, piyasadaki en güvenilir boğa teknik analiz modellerinden biri olarak biliniyor.

Ancak analist, bu modelin tersine de dönebileceğini belirterek yatırımcılara altcoinler için iki senaryo olduğunu söyledi.

Birinci senaryo, altcoin piyasa değerinin mevcut seviyesinden daha da düşerek olası bir ters baş-omuz modelini geçersiz kılmasıdır.

İkinci senaryo ise altcoin piyasa değerinin 300 milyar doları aşması ve bundan sonra bir kırılım yaşayarak altcoinlerin en büyük kripto paralar BTC ve ETH’den daha iyi performans gösterdiği dönem olan altcoin sezonun başlamasıdır.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4