Altcoin Satan Kurucudan Cevap Geldi: Yanlış Tespit!

On-chain izleyicisi Lookonchain bugün Polygon (MATIC) ekibi hakkında ilginç iddialar ortaya attı. İddiaya göre, Polygon ekibiyle bağlantılı cüzdanlar Binance üzerinden altcoin satıyordu. Kurucu ortak Sandeep Nailwal ise tespitlerin hatalı olduğunu öne sürüyor.

Sandeep Nailwal, Fud ortamına anında müdahale etti

Polygon ekinin MATIC sattığına dair iddialar ilk olarak Lookonchain tarafından ortaya atıldı. On-chain izleyicisi, geçtiğimiz saatlerde Polygon ekibiyle bağlantılı cüzdanların Binance üzerinden altcoin sattığını tespit ettiğini duyurdu. Analizlere göre ekip, son iki gündür MATIC rezervlerini nakde çeviriyordu. Lookonchain, satılan miktar ve dolar değeri hakkında şu rakamları öne sürdü:

Polygon Foundation MATIC mi satıyor? Polygon ile bağlantılı 0x8d36 cüzdanının son 2 gün içinde Binance’e 6 milyon MATIC (3,35 milyon dolar) yatırdığını fark ettik. Başka bir adres olan “0xf957”, son 30 gün içinde Binance’e 4,6 milyon MATIC (2,57 milyon dolar) yatırdı.

Bulgulara göre Polygon ekibi son iki gün içinde Binance cüzdanına 2 milyon dolar gönderdi. Bu transferler esnasında MATIC, 0,55 dolar desteğini korumak için mücadele ediyor. Fiyat kritik bir dönemeçte olduğu için, Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal’den cevap gecikmedi. Nailwal, yatırımcıları endişeye sürükleyecek haberleri yatıştırmak için kısa süre sonra X hesabından cevap verdi.

“Bu ikinci kez oluyor, gereksiz FUD yaratıyor”

Nailwal’e göre söz konusu MATIC transferleri Polygon ekibi veya cüzdanlarıyla bağlantılı değildi. Kurucu bunun bir yanlış etiketleme sorunu olduğunu bildirdi. On-chain izleyicisi Lookonchain, piyasadaki en büyük transferleri ve büyük kar/zarar eden yatırımcıları sosyal medyadan paylaşıyor. Bu paylaşımlar çoğu zaman tanınan balinaların pozisyonlarını taklit etmek isteyen yatırımcılar içindir. Nailwal ise Lookonchain’in hatalı etiketleme nedeniyle gereksiz Fud yarattığını söylüyor. İddialara X hesabından şu yanıtı verdi:

Bir kez daha yanlış etiketleme yaptın Lookonchain. Bu ikinci kez yaşandı. Lütfen bu tweet’lere dikkat edin, topluluk için gereksiz FUD yaratıyor.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız yakın tarihli Lookonchain raporlarına bu sayfadan göz atabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1