Altcoin Balinası Son Düşüşten Önce Coinleri Sattı!

Bir Ethereum balinası, piyasa çökmeden birkaç gün önce 41 milyon dolar değerinde altcoin satışı gerçekleştirdi. Böylece balinası, 5 milyon dolarlık potansiyel bir kayıp yaşamaktan kurtuldu. Bahse konu işlem Blockchain analiz platformu Lookonchain tespit etti ve takipçilerine duyurdu.

Altcoin fiyatı sert düşmeden önce balina çıkış yaptı!

Kripto para meraklıları, genellikle “balina” olarak adlandırılan büyük sahiplerin eylemlerini yakından izler. Son zamanlarda bir kripto balinası, kendisini olası kayıplardan koruyarak önemli bir hamle yaptı. Kripto sektörünün düşüşe geçmesinden günler önce, önde gelen bir Ethereum balinası 41 milyon dolar değerinde ETH’yi elden çıkardı. Bu stratejik hamle, kripto balinasını potansiyel 5 milyon dolarlık bir kayıptan kurtardı. Bu miktar, biraz daha beklemiş olsalardı daha önemli olacaktı.

Bahse konu işlemi, Blockchain analiz firması Lookonchain tespit etti. Balina, dünyanın en büyük kripto borsası Binance’e 22.341 Ethereum (ETH) yatırdı. Ardından bunu yaklaşık 41 milyon dolar değerinde Tether’e (USDT) dönüştürdü. Bu arada altcoin balinası 1,7 milyon dolarlık küçük bir düşüşe katlanmak zorunda kaldı. Bununla birlikte, daha geniş resim daha önemli bir potansiyel kayıptan kaçındığını gösteriyor.

Kripto piyasasında kan kaybı sürüyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto piyasa değeri 18 Ağustos’ta %6 oranında düştü. Böylece, 1,1 trilyon dolara geriledi. Bu rakam son iki ayın en düşük seviyesine işaret ediyor. Özellikle, lider altcoin fiyatı 17 Ağustos’ta 1.820 dolardan 18 Ağustos’ta yaklaşık 1.680 dolara düştü.

Piyasanın davranışının karmaşıklığına ek olarak, Bitcoin (BTC) aynı zaman dilimi içinde değerinin 28.400 dolardan 25.649 dolara düştüğünü gördü. Bitcoin, tüm kripto piyasasının yarısını oluşturuyor. Bu açıdan dominant bir kripto para birimi. Ancak BTC de düşüşten nasibine düşen alarak 25 bin dolar seviyelerine kadar düşmekten kurtulamadı. Bununla birlikte, BTC daha sonra 26.000 doları aşarak, bir toparlanma yaşadı.

Bitcoin ve altcoin piyasasında dalgalanmalar devam ediyor

Bazı uzmanlar, kripto fiyatlarındaki düşüşü, Wall Street Journal’ın Elon Musk’ın havacılık ve uzay teknolojisi firması SpaceX’in 2021’den 2022’ye kadar 373 milyon dolar değerinde BTC sattığını iddia eden makalesinden etkilenmesine bağlıyor. Çünkü, bu açıklama bir Bitcoin ve altcoin piyasasında spekülasyon fırtınasını ateşledi.

Bu arada, SpaceX’in BTC satışının kapsamı belirsizlik içinde kaldı. Bazıları şirketin tüm Bitcoin rezervini tasfiye ettiğine inanırken, diğerleri o kadar emin değil. Kripto para ekosistemi hızlı bir değişim ve dalgalanma alanı olmaya devam ediyor. Ethereum balinası gibi büyük oyuncuların ve hatta Elon Musk gibi endüstri devlerinin eylemleri, tüm meraklılar için uyanık olma ve akıllıca karar verme ihtiyacının altını çiziyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1