Almanya da Son Zamanların En Çok Konuşulan Altcoini Hakkında İnceleme Başlattığını Açıkladı

Alman veri denetleme kurumunun başkanı Reuters’e yaptığı açıklamada, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın Worldcoin (WLD) projesini, hassas biyometrik verilerin büyük ölçekte işlenmesiyle ilgili endişeler nedeniyle geçen yılın sonlarından bu yana araştırdıklarını söyledi.

Geçen hafta başlatılan Worldcoin, yeni bir “kimlik ve finans ağı” oluşturma planlarının bir parçası olarak, kullanıcıların dijital bir kimlik ve bazı ülkelerde ücretsiz kripto para birimi karşılığında iris taramalarını sunmalarını gerektiriyor.

Eyalet düzenleyici kurumunun başkanı Michael Will, Cuma günü Reuters’e e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Bavyera Eyaleti Veri Koruma Denetleme Ofisi’nin, projenin yeni teknolojiler kullanarak “hassas verileri çok büyük ölçekte” işlemeyi amaçladığı yönündeki endişeler nedeniyle Kasım 2022’de Worldcoin’i araştırmaya başladığını söyledi.

Will, Bavyera eyalet düzenleyicisinin, Worldcoin’in arkasındaki şirket olan Tools For Humanity’nin Almanya’da bir yan kuruluşu bulunması nedeniyle Avrupa Birliği’nin veri koruma kuralları kapsamında Worldcoin’i soruşturan baş yetkili olduğunu belirtti.

Will, bu teknolojilerin henüz yerleşmediğini ve finansal bilgi aktarımı alanındaki verilerin işlenmesinin temel amacına yönelik olarak iyi analiz edilmediğini söyledi.

Will, bunun, kullanıcıların son derece hassas biyometrik verilerinin “yeterli ve açık” bilgilendirmeye dayalı olarak işlenmesine açık rıza gösterip göstermedikleri de dahil olmak üzere bir dizi riske yol açtığını söyledi.

Worldcoin, iris taramasına katılan kullanıcıların verilerinin kişisel bilgiler ile eşleştirilmediğini savunuyor.

Fransa’nın gizlilik denetim kurumu Cuma günü Reuters’e verdiği demeçte Worldcoin’in veri toplamasının yasallığının “şüpheli göründüğünü” söyledi. İngiltere’nin veri düzenleyicisi de proje hakkında soruşturma yapacağını söylemişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5