Alman Devinden Korkutan Kripto Raporu! SEC Alternatif Peşinde

Alman yatırım bankası Berenberg’den bugün kripto para dünyasını korkutan bir rapor geldi. Buna göre SEC alternatif arıyor. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) ilişkin son mahkeme kararına verdiği yanıtı kapsamlı bir araştırma raporunda analiz etti. SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularını reddetmesini desteklemek için potansiyel olarak spot Bitcoin piyasasına ilişkin endişelere odaklanan alternatif argümanlar kullanması araştırıldı.

SEC’in Bitcoin ETF’leri konusundaki tutumu

Rapor, SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularını reddetmeye devam etmesini haklı çıkarmak için ne yapacağını söylüyor. Buan göre alternatif argümanlar hazırlayabileceğini belirtiyor. Ayrıca kripto para dünyasına yönelik spot Bitcoin piyasasıyla ilgili endişeleri vurgulayabileceğini öne sürüyor. Coinbase’in spot Bitcoin ETF’lerine potansiyel katılımının SEC’in bu başvuruları reddetmek için gözden geçirilmiş argümanlarında rol oynayacağı düşünülüyor.

Bununla birlikte, Mark Palmer liderliğindeki Berenberg analistleri farklı bir duruma işaret ediyor. Buna göre Grayscale tarafından elde edilen son zaferin SEC’in duruşunu etkileyebileceğini vurguluyor. Bu zafer, SEC’in bir ya da daha fazla spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylama olasılığını potansiyel olarak artırıyor.

Kripto paralar için oyun değiştirme potansiyeli

SEC’in Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) bir ETF’ye dönüştürme çabasını reddetmesini yeniden gözden geçirmesini talep eden bir federal mahkeme kararı, daha geniş kripto para birimi endüstrisi için etkilere sahip. Spot bir Bitcoin ETF’sinin onaylanması önemli. Ayrıca daha geniş bir kurumsal yatırımcı kitlesinin kripto piyasasına girmesini mümkün hale getirecek. Buna göre bu durum kripto ortamını dönüştürecek.

Bitcoin ETF Beklentileriyle GBTC Hisseleri Fırladı!

Mahkemenin kararına rağmen, analistler farklı görüşler içerisinde. Bunun SEC’i spot bir Bitcoin ETF’sine yeşil ışık yakmaya zorlamadığını açıklığa kavuşturuyor. Bunun yerine, düzenleyici kurumun Grayscale’in başvurusunu reddetmesinin altında yatan argümanları yeniden değerlendirmesi bekleniyor. Bu durum SEC’e Bitcoin ETF’leri konusundaki tutumunu potansiyel olarak gözden geçirme fırsatı sağlıyor.

Daha fazla eylem potansiyeli

Raporda ayrıca SEC’in mahkemenin kararına temyiz yoluyla itiraz etme seçeneğini elinde tuttuğu da vurgulanıyor. Böyle bir hamle, Bitcoin ETF’lerini çevreleyen düzenleyici çerçeveye ilişkin daha fazla gelişmeye yol açıyor. Diğer taraftan tartışmaları da alevlendiriyor. Berenberg, Grayscale’in yasal zaferinin kripto piyasası üzerinde kayda değer bir etkisi olduğuna dikkat çekiyor. Mahkeme kararının ardından, kripto endüstrisiyle bağlantılı hisse senetleri önemli kazançlar elde etti. Coinbase %14,9’luk bir yükselişe tanık olurken, MicroStrategy %10,8’lik bir artış kaydetti.

Bitcoin ETF

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Bitcoin ETF’leriyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Diğer taraftan piyasa katılımcıları ve yatırımcılar SEC’in eylemlerini bekliyor. Ayrıca bu çığır açan yatırım aracına yaklaşımındaki potansiyel değişiklikleri dikkatle gözlemliyor. Bütün bunlar arasında gelişen düzenleyici ortam yakından incelenmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2