Alım Zamanı mı? 3 Analist Bitcoin’de İzlenecek Seviyeleri Açıkladı

Bitcoin (BTC) piyasası, 28 Ağustos’taki haftalık kapanış kayıplarından geri döndü. Buna göre 26.226 dolara yükseldiği için son zamanlarda esneklik gösterdi. Çin’in vergi indirimlerinin risk varlıklarını artırdığı bir ortamdayız. BTC yatırımcıları kripto para biriminin gidişatını ölçmek için destek seviyelerini ve temel göstergeleri yakından takip ediyor. Önemli göstergeler arasında, 200 haftalık üstel hareketli ortalama (EMA) var. Ayrıca 26.000 dolar civarındaki alan, Bitcoin’in fiyat hareketi için çok önemli seviyeler olarak ortaya çıkıyor.

Bitcoin fiyat analizi: Kritik destek ve direnç

Bitcoin BTC’nin son fiyat hareketi, traderları ve analistleri temel destek ve direnç seviyelerini belirlemeye sevk etti. Ticaret firması Eight’in kurucusu ve CEO’su Michaël van de Poppe, 25.700 dolar civarında bulunan 200 haftalık EMA’nın önemli bir destek bölgesi olarak öneminin altını çiziyor. Van de Poppe, bu seviyenin aşılmasının tarihsel yatay trendleri taklit edebileceğini belirtiyor. Ayrıca bu seviyenin üzerinde kalınmasının ise potansiyel bir dibe vurma aşamasına ve güçlü bir giriş noktasına işaret edebileceğini belirtiyor.

Van de Poppe olası senaryoları özetliyor. Buna göre: 200 haftalık EMA sağlam kalırsa, bir toparlanma olası. Aksi takdirde, Bitcoin için 19.500-21.500 dolara doğru bir düşüş olacak. Daha düşük zaman dilimlerinin 200 haftalık EMA etrafında dalgalanmalara tanık olabileceğini kabul ediyor. Ancak bu seviyeyi korumanın Bitcoin’in yörüngesi için çok önemli olduğunu vurguluyor.

Stratejiler ve anahtar bölgeler

Van de Poppe, emir defteri likiditesine dayalı stratejileri inceliyor. En olası sonucun 200 EMA’nın altında bir “süpürme” içerebileceğini belirtiyor. Diğer taraftan bunun da iki farklı yaklaşıma yol açabileceğini öne sürüyor. İlk strateji, bu seviye geri kazanıldığında 25.750 dolardan kararlı bir girişi içeriyor. İkinci strateji ise 200 haftalık EMA’yı 24.700-25.000 dolardan hedefliyor. Daha yüksek zaman dilimlerinde yükseliş sapmaları arayarak 25.200 dolara inmeyi öngörüyor. Van de Poppe, bu stratejileri doğrulamak için sıçrama sırasında 25.750 doları geri kazanmanın önemini vurguluyor.

Bitcoin

Bu arada popüler trader Titan of Crypto, Bitcoin BTC için 25.900 doları önemli bir ilgi alanı olarak vurguluyor. Buna göre X analizinin bir bölümünde “25.900 doları izlenecek seviye” diye özetledi.

Bitcoin RSI ikinci hafta “çok düşük” kaldı

Trader Pheonix, Bitcoin’in göreceli güç endeksine (RSI) dikkat çekiyor. Daha düşük zaman dilimlerinde devam eden düşük seviyelere atıfta bulunuyor. Pheonix o günkü yorumunun bir bölümünde “RSI 1,5 haftadır hala çok düşük.” ifadesine yer veriyor. Pheonix ayrıca son zamanlarda Bitcoin için 25 binin altına inişlerin olduğunu belirtiyor. Ayrıca bunu 7 veya 8 defa tekrarladığını ifade ediyor. Buna göre buradan BTC için %30’luk bir artış beklediğinin altını çiziyor.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda RSI, bir varlığın belirli bir fiyat noktasında ne zaman aşırı alım veya aşırı satım yaptığını ölçmeye çalışıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1