Airdrop Sözü Veren Kripto Para Dostu Aday Seçimleri Kazandı!

Nisan ayında seçim vaatleriyle dikkat çeken Tayland’ın muhalefet partisinin başkanı ve başbakan adayı olan Srettha Thavis ülkenin yeni başbakanı oldu.

Srettha Thavis’in seçim vaatleri arasında en dikkat çekeni şüphesiz seçimi kazanması durumunda her vatandaşa 10.000 Tayland bahtı yani 300 dolarlık kripto parayı airdrop şeklinde vereceği olmuştu.

Yerel haber ajansı Bangkok Post’a konuşan Genel sekreter yardımcısı Paopoom Rojanasakul, 10.000 baht’lık kripto para airdrop programını yeniden başlatmayı planladıklarını söyledi.

Buna göre 300 dolarlık airdropun 16 yaş ve üzeri her Tayland vatandaşına verileceği belirtilirken bu paranın evlerinin yalnızca dört kilometre yakınında harcanabileceği ifade edildi.

Airdropta mevcut bir kripto para birimi değil bir tür ulusal token kullanılacağı ve ilgililerin bu parayı belirlenen bankalarda nakde çevirebileceği belirtildi.

Bu airdop projesinin ülkeye 500 milyar THB (14,3 milyar dolar) maliyeti olacağı tahmin ediliyor.

Yüksek maliyeti nedeniyle airdrop projesi eleştirilere maruz kalırken ülkenin merkezi olmayan bir türev platformu FWX finance’ın kurucu ortağı Udomsak Rakwongwan, CoinDesk’e şunları söyledi:

“Tayland’da Blockchain’in benimsendiğini görmek istesem de, bu kampanya için blockchain ve tokenları kullanmak aşırıya kaçmak olur.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4