ADA ve APE Zayıflıyor! Bu 3 Altcoin İse Yeşil Sinyal Veriyor

APE ve ADA fiyatları geçen hafta sertçe düştükten sonra tekrar istikrar kazanmak için mücadele ediyor. Fakat, durum tüm altcoin projeleri için aynı değil. Bu 3 altcoin, son haberlerin ardından kısa vade için daha fazla kazanç öneriyor.

ADA ve APE fiyatları son bir aydır yatırımcıları endişelendiriyor

Özellikle Apecoin (APE), bir zamanların gelecek vaat eden oyun tokeninin hızlı bir düşüş yaşamasıyla kendisini çalkantılı sularda buluyor. Bu hafta APE, 1,70 dolarlık destek seviyesinin oldukça altına düştü. Bu durum, değerinin yeniden 1 dolar seviyesine düşebileceği potansiyel bir serbest düşüş endişelerini artırdı.

Hakim olan düşüş eğiliminin ortasında, Apecoin ekosisteminde dikkate değer bir gelişme ortaya çıktı. LookOnChain’den yeni bir rapor, önemli bir APE olan Machi Big Brother’ın Ağustos ayından itibaren önemli miktarda faaliyet gösterdiğini ortaya koyuyor.

Machi Big Brother’ın önemli yatırımları Apecoin’in gelecek beklentilerine duyulan güvenin göstergesi niteliğinde. Ancak APE’yi çevreleyen daha geniş görüş farklı bir hikaye anlatıyor. 17 Ağustos itibarıyla hakim görüş düşüş eğilimini sürdürüyor. Analistler APE’nin değerinin Eylül ayına kadar 1,36 dolara düşebileceğini öngörüyor.

Santiment verileri de düşüş eğilimini destekliyor

Bu arada Santiment’in verileri ilginç bir istatistik ortaya çıkardı. Apecoin yatırımcıları önemli kayıplar yaşadı. MVRV oranı aylık ve üç aylık sahipleri için sırasıyla %-15,90 ve %-25,49 düştü. Apecoin şu anda fiyat açısından kritik bir kavşakta. Bu süreçte, değerinde önemli bir erozyona yol açan yoğun düşüş baskılarıyla boğuşuyor. Benzer şekilde, ADA fiyatı da zorlu bir görevle karşı karşıya.

ADA fiyatı kaybettiği desteği direnç olarak yeniden test edecek

Geçtiğimiz birkaç gün içinde ADA fiyatı 0,288 doların çok üzerinde yeni bir düşüş gördü. Fiyat, düşüş bölgesine geçmek için 0,285 dolar ve 0,280 dolar destek seviyelerinin altına geriledi. Bu esnada 0,265 doların altına bile düştü ve 0,245 dolarlık desteği test etti. 0,2455 dolar civarında bir düşük seviye oluştu ve fiyat şu anda kayıplarını pekiştiriyor.

Ancak ayılar 0,270 dolarlık bölgenin yakınında aktif durumda. ADA fiyatı şu anda 0,280 doların ve 100 basit hareketli ortalamanın (4 saat) altında işlem görüyor. ADA/USD paritesinin 4 saatlik grafiğinde 0,274 dolar civarında dirençle büyük bir düşüş trendi çizgisi oluşuyor.

ADA ve APE Zayıflıyor! Bu 3 Altcoin İse Yeşil Sinyal Veriyor

Yukarı yönde ise anlık direnç 0,270 dolarlık bölgenin yakınında. İlk büyük direnç 0,274 dolar bölgesinin ve trend çizgisinin yakınında şekilleniyor. Bu da 0,3018 dolarlık en yüksek seviyeden 0,2455 dolarlık en düşük seviyeye doğru aşağı yönlü hareketin %50 Fib geri çekilme seviyesine yakın.

Teknik analizlere göre, ADA için bir sonraki kilit direnç 0,280 dolarda. 0,280 dolarlık direncin üzerinde bir kapanış olursa fiyat makul bir yükseliş başlatacak. Belirtilen durumda fiyat 0,300 dolarlık direnç bölgesine doğru yönelecek.

ADA için daha fazla düşüş yakın mı?

Cardano’nun fiyatı 0,274 dolarlık direnç seviyesinin üzerine çıkamazsa başka bir düşüş ihtimali ortaya çıkacak. Aşağı yönde kritik destek 0,252 dolar seviyesine yakın. Ayrıca, bir sonraki büyük destek 0,2455 dolar seviyesinde. 0,2455 dolar seviyesinin altındaki aşağı yönlü bir kırılma, 0,220 dolara doğru keskin bir yeni düşüşün kapılarını açacak. Bundan sonra bir sonraki büyük destek 0,200 dolar seviyesine yakın. ADA için indikatörlerin işaret ettiği kritik seviyeler ve son durum şekilde:

  • 4 saatlik MACD: ADA/USD paritesi için MACD düşüş bölgesinde ivme kazanıyor.
  • 4 saatlik RSI (Göreceli Güç Endeksi): ADA/USD için RSI şu anda 50 seviyesinin altında.
  • Ana destek seviyeleri: 0,252 dolar, 0,2455 dolar ve 0,220 dolar.
  • Ana direnç seviyeleri: 0,270 dolar, 0,274 dolar ve 0,280 dolar.

ADA ve APE düşerken, bu 3 altcoin ek kazançlar vaat ediyor

Internet Computer (ICP)

İlk sıradaki ICP, günün kazançlarına öncülük ediyor. Altcoin’in günlük grafiğindeki teknik indikatörler, önümüzdeki iki hafta içinde yükseliş yönlü bir kırılmanın yaşanabileceğini öneriyor. Bu ivme, ICP’nin metaverse alanındaki liderliğini genişletmesine yardımcı olacak.

Teknik açıdan, ICP fiyatı son 48 saat içinde 3.560 dolarlık kritik direnç seviyesini başarıyla aştı. Ancak şu anda tekrar bölgenin altına düştü. Altcoin, günü bu eşiğin üzerinde bir mum kapanışıyla bitirmeyi başarırsa, boğalar sıradaki direnç olan 3.965 dolara yönelecekler.

Axie Infinity (AXS)

AXS şu anda günlük %3,72’lik kayıp yaşadıktan sonra 4,80 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu esnada haftalık fiyat hareketini -%0,87’ye çıkardı. Bu arada AXS günlük grafiğinde de düşen takoz formasyonu oluştu. Ancak formasyonun AXS’in günlük grafiğinde doğrulanması, ICP’nin günlük grafiğinde oluşan formasyondan daha uzun sürebilir. Bu da ICP’ye rakibine göre küçük bir avantaj sağlıyor.

AXS’nin günlük grafiğindeki düşen takoz formasyonu doğrulanırsa önümüzdeki iki hafta içinde 6,75 dolara yükselebilir. Bu da direnç seviyesini desteğe çevirecek. Bu eşiğin üzerinde bir günlük kapanış, boğaları daha yüksek seviyeler için harekete geçirecek.

Bu yükseliş tezinin teyidi, AXS’nin günlük mumu 5,20 doların üzerinde kapatması olacak. Tersine, önümüzdeki 72 saat içinde bu fiyat noktasının reddedilmesi, altcoin fiyatının bir sonraki ana destek seviyesi olan 4,55 doları yeniden test etmesine yol açabilir.

BONE fiyatı piyasa kazançlarına meydan okuyor

Listenin en yüksek performansı BONE, şu anda %12 üzerinde yükseliş gösteriyor. BONE’un arkasındaki ana katalizör, Shiba Inu ekosistemindeki bir dizi olumlu gelişmeydi. Shibarium testnet yoğun trafik nedeniyle tıkandıktan sonra tekrar aktif hale geldi. Ayrıca, önceden sıkışmış olan BONE tokenlarının kullanıcılara serbest bırakılmasına yönelik devam eden süreç de çok önemli bir rol oynadı. Kriptokoin.com olarak ayrıntılara bu yazıda yer verdik.

Ek olarak, ünlü Shiba fenomeni Lucie, yakın zamanda topluluğa Shibarium’daki BONE durumu hakkında bilgi verdi. Sıkışan BONE tokenlerin artık serbest kaldığını doğruladı.

BONE fiyatı için sırada ne var?

Son yükselişe birlikte BONE, 1,10 dolardaki %61,8 Fibonacci geri çekilme seviyesine gerilemesini tamamladı. BONE son iki günde 200 günlük EMA’nın (mavi çizgi) üzerine çıkmayı başardı. Dün hem %50 hem de %38,2 Fibonacci geri çekilme seviyelerini kırdı. Özellikle 1,3792 dolardaki son fiyat, fiyatın daha da gelişmesi için büyük önem taşıyor.

Bu yılın şubat ayından Mart ortasına kadar fiyat seviyesi en değerli destek oldu. Şu anda fiyat, %38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesini 1,3792 dolarda yeniden test ediyor. BONE boğaları bu seviyeyi korumayı başarırsa, bir başka yükseliş için koşullar oluşmuş olacak.

Özele, BONE için bir sonraki hedef, düzeltmesini tamamlayıp Ağustos başındaki en yüksek seviye olan 1,8155 doları hedeflemeden önce 1,4052 dolardaki %23,6 Fibonacci geri çekilme seviyesi olacak. Bu seviyeye bir %29’luk yükseliş daha gelebilir. Ağustos ayının en yüksek seviyesinin üzerindeki bir hareket, ATH seviyesi olan 2,10 dolara bir saldırının kapısını açıyor. Bu da %48’lik muazzam bir fiyat artışını temsil ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2