Açıklandı! Türkiye’nin Öncü Bankası Kripto Para Alanına Giriyor

Kripto para dünyasında çapıcı bir gelişme var. Türkiye’nin öncü bankalarından biri olan Garanti BBVA’dan bir açıklama var. Açıklama heyecan uyandırıyor. Detaylara hep birlikte bakalım.

Garanti BBVA’nın kripto para alanına girişi: 2024’te ticaret bekleniyor

Garanti BBVA kripto ticaretinin önünü açıyor. Ülkenin önde gelen bankalarından biri olan Garanti BBVA’dan çok çarpıcı bir gelişme var. Buna göre, son zamanlarda kripto para piyasasında istikrarlı bir şekilde yer alıyor. Dijital varlıklara yabancı olmayan banka, kripto meraklılarının ilgisini çekiyor. Ayrıca ufukta b,r dijital varlık serisini görmemiz de mümkün olacak.

Peki bu konu ne zaman ve nasıl gündeme geldi? Bildiğiniz üzere İstanbul Blockchain Haftası etkinliği var. Bu etkinlikte, Garanti BBVA Dijital Varlıklar Ürün Müdürü Barış Özuş bir konuşma yaptı. Buna göre, bankanın 2024 yılında platform üzerinden kripto para ticaretini başlatma planlarını açıkladı.

Garanti BBVA’nın vizyonu: Güvenlik ve erişilebilirliğe öncelik vermek

Konuyla ilgili olarak detayları da açıklayan Özuş, güvenlik konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Buna göre Garanti BBVA kripto para hizmetinin şu anda yalnızca iç personel tarafından erişilebilir olduğunu açıkladı. İlk aşama, sorunsuz bir süreç sağlamak için sıfırdan özel bir ekibin kurulmasını içeriyor. Diğer taraftan öğrenme ve titiz testler etrafında dönüyor.

Banka, hizmet için kesin bir lansman tarihi belirtmiyor. Buna göre, Özuş aşamalı yaklaşımlarını özetliyor. Başlangıçta, hizmet kurum içindeki çalışanlar tarafından erişilebilir hale getirilecek. Sonrasında ise şirketin kendi içinde kademeli olarak genişleyecek. Ayrıca nihayetinde daha geniş bir kitleye ulaşacak. Ticaret özelliğinin önümüzdeki yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Çeşitli kripto para teklifleri

Garanti BBVA şu anda Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alım satım işlemleri sunuyor. Ayrıca USDC’yi de dahil etme planları devam ediyor. Özuş, her bir kripto para biriminin uzman ekip tarafından kapsamlı bir şekilde değerlendirildiğini vurguladı. Banka sürekli iyileştirme konusunda kararlı. Ayrıca önümüzdeki yıl içinde tam ticaret hizmetini sunmayı hedefliyor.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Garanti BBVA’nın kripto para ticaretine yönelik stratejik hamlesi önemli. Buna göre, geleneksel kurumların dijital varlık alanıyla giderek daha fazla etkileşime girmesiyle finans sektörünün gelişen manzarasını yansıtıyor. Diğer taraftan çoğu zaman dillerde dolaşan kripto paralarla bankalara ihtiyacın ortadan kalkacağı düşüncesini de bu durum geçersiz kılıyor. Doğru olan her iki sistemin de birlikte finans alanında yer alacağı şeklinde.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1