ABD’nin Yeni Kripto Yasası ‘Engelleyici!’

Joe Biden tarafından ortaya konulan yeni kripto vergisi yasası, topluluk arasında endişelere neden oluyor. Çoğuna göre yeni yasa, kripto firmalarını ABD’de iş yapma konusunda daha da isteksiz hale getirecek.

Messari CEO’su, yeni kripto yasasının gelişimi engelleyeceğini söylüyor

25 Ağustos’ta, vergiden kaçan kripto kullanıcılarını yakalamak amacıyla Milli Gelirler İdaresi (IRS), aracı firmaların kripto paraların satışı ve ticareti için yeni kurallara uymasını önerdi. Aracılar vergi beyanını kolaylaştırmak ve vergilerde hile yapılmasını önlemek için yeni bir form kullanacak.

Hazine, önerilen kuralların kripto para raporlamasını diğer varlık türleri hakkındaki raporlamaya benzer hale getireceğini belirtti. Ancak pek çok kişi katı kuralların Blockchain sektörünü ABD’den daha da uzaklaştıracağını söylüyor. Messari CEO’su Ryan Selkis, Biden’ın yeniden seçilmesi durumunda kripto sektörünün ülkede gelişmeyeceğine inanarak habere olumsuz yanıt verenler arasında yer aldı.

Benzer şekilde, CoinFund’un başkanı Chris Perkins, bu kuralların kesinlikle ABD’ye giren inovasyonu azaltacağını savunuyor. Sert baskılara başvurmak yerine, kripto endüstrisinde güvenli yeniliklere olanak sağlayacak basit ve ayrıntılı kurallara ihtiyaç olduğuna inanıyor.

Bu arada diğerleri, ne Demokratların ne de Cumhuriyetçilerin ABD’deki kripto çıkarlarını yeterince savunamayacağı konusunda şüpheci olmaya devam ediyor. Bu noktada bir yorumcu, “Her iki tarafında kripto için iyi olacağından emin değilim” diye yazı. Bir başkası ise yeni kuralların gizlilik endişelerini artırdığına dikkat çekti:

ABD’nin gelir vergisine bağlılığı, vergi ve yaptırım gözetimi olmadan kamu defterlerindeki özel işlemleri ASLA kabul edemeyecekleri anlamına geliyor.

‘Kripto ekosistemi geleneksel piyasalar bir tutulmamalı’

Blockchain Association CEO’su Kristin Smith’de ABD’nin yeni yasası hakkında endişeli. Smith, ABD’nin kripto para raporlamasını geleneksel varlıklarla birleştirme konusunda endişelere sahip. 25 Ağustos’ta yaptığı açıklamalara göre:

Kripto ekosisteminin geleneksel varlıklardan çok farklı olduğunu hatırlamak önemlidir, bu nedenle kuralların buna göre uyarlanması ve uyum yolu olmayan ekosistem katılımcılarını kapsamaması gerekir.

Madencileri yeni vergi oranları bekliyor

Endişeler, Biden’ın madencilik faaliyetlerini azaltmak için madenciliğe vergi uygulama önerisinin ardından geldi. 9 Mart tarihli bütçe teklifinde “madencilikte kullanılan elektriğin maliyetinin %30’una eşit bir tüketim vergisi” olması önerildi.

ABD’deki kripto endüstrisi, ülke içindeki inovasyonu etkileyen düzenleyici tercihlerle ilgili endişelerini defalarca dile getirdi. 13 Ağustos’ta Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, SEC’in sürekli yaptırım önlemlerine başvurmasının Blockchain firmalarını ülke dışına çıkaracağı konusunda uyardı. Sonnenshein, “Her sorunun mahkemeye gitmesi gerekiyorsa, o zaman ülke olarak burada meydana gelen yenilikleri bastırıyoruz” dedi. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, yeni kripto yasası çoğunluktan tepki topluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2