ABD’li Yargıç, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in Kefaletini İptal Edeceğini Açıkladı, SBF Yeniden Gözaltına Alındı

Kripto para borsası FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, federal bir yargıcın kefaletle serbest bırakılmasını iptal etmesinin ardından, Ekim ayında birden fazla mali suçtan yargılanacağı duruşma öncesinde yeniden gözaltına alındı.

Adalet Bakanlığı’na göre, Bankman-Fried’in eski FTX.US genel danışmanı Ryne Miller’a ulaşması ve savunma ekibinin ifadesiyle Super Bowl’u izlemek için sanal bir özel ağ kullanması, kefalet koşullarının değiştirilmesini gerektirmek için yeterli oldu.

Ancak bardağı taşıran son damla, Bankman-Fried’ın eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’ın özel günlüğünün bir kısmını New York Times ile paylaşması oldu.

Bankman-Fried’in savunma ekibi günlüğün bazı sayfalarını Times’la paylaştığını kabul etti, ancak avukatları bunu yaparak bir tanığı etkilemeye çalıştığına itiraz etti. Savunma ekibi ayrıca Bankman-Fried’in hapse atılmasının duruşmaya hazırlanmasını daha da zorlaştıracağını savundu.

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan bu argümanlara ikna olmadı.

Bankman-Fried’in avukatı kefaletin iptali kararını temyize götüreceğini ve müvekkilinin tutukluluğunun temyize kadar ertelenmesini talep ettiğini söyledi.

Yargıç, Bankman-Fried’in tutukluluğunun temyize kadar ertelenmesi talebini reddetti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4