ABD’li Tokenizasyon Şirketi Securitize Kripto Para Platformu Satın Alacak!

ABD merkezli tokenizasyon şirketi Securitize, kripto varlık yönetim şirketi Onramp’i satın alıyor.

The Information’ın 17 Ağustos tarihli haberine göre Securitize, toplamda 18 çalışanı bulunan profesyonel kripto para platformu Onramp’i satın almaya hazırlanıyor. Onramp finansal danışmanların müşterileri için etkili kripto para portföyleri hazırlayabilmeleri için gerekli hizmetleri sağlıyor.

Satın almanın iki şirket arasındaki ilk bağlantı olmadığı söylendi. Onramp COO’su Ashton Chaffee, daha önce iki şirketin ortaklık içerisinde çalıştıklarını dile getirdi. Chaffee ayrıca Securitize’1 satmanın mevcut ortaklık durumu ve muğlak girişim sermayesi ortamı göz önünde bulundurulduğunda oldukça cazip bir karar olduğunu söyledi.

Securitize, satın alma sonucunda finansal danışmanlara alternatif varlık sınıflarına erişim hizmeti sağlayacaklarını belirtti. Şirketin CEO’su Carlos Domingo, Onramp’in finansal danışmanlara halihazırda kripto varlıklara kolay erişim imkanı sunduğunu bu yüzden erişimlerini tokenize edilmiş menkul kıymetlere doğru genişletmenin gayet yerinde bir karar olduğunu ifade etti. Getirilerin çoğunun özel piyasa alternatif varlıklarından elde edildiğine dikkat çeken Domingo, bu satın alma ile beraber finansal danışmanların getirilerini yükseltme imkanına erişeceklerini vurguladı.

Domingo ayrıca Coindesk’e verdiği bir demeçte, teknoloji değerlemelerinin düşmesi ve girişim sermayelerinin azalması ile birlikte Securitize gibi güçlü bilançoya sahip şirketlerin finansın dijitalleştirilmesini hızlandırmak ve yönlendirmek için yeni bir fırsat elde ettiğini öne sürdü.

Öte yandan satın alma kapsamında, OnRamp’in 18 çalışanı, 150 çalışanı bulunan Securitize’a katılacak.

source site-9