ABD’li Kuruluştan SEC’e Bitcoin ETF Çağrısı!

Son günlerde SEC’in spot bir Bitcoin ETF‘ine onay vereceği konuşulurken bu söylentiler piyasaya olumlu yansıdı.

Ancak kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu Better Markets SEC’e spot Bitcoin ETF’ini kabul etmemesi için bir mektup yolladı.

Better Markets mektubunda SEC‘i olası yatırımcı zararıyla ilgili endişeler nedeniyle son zamanlarda yapılan bir dizi spot Bitcoin ETF’ini reddetmeye çağırdı.

Better Markets Hukuk Direktörü Stephen Hall, kripto endüstrisinin 2 trilyon dolar kayıp yaşadığına, birden fazla dava ve soruşturma açıldığına, pek çok iflas yaşandığına dikkat çekerek endişelerini dile getirdi.

“Tüketiciler, yatırımcılar ve finansal istikrar söz konusu olduğunda kripto endüstrisinin geçmiş performansı açıktır.

Sektör 2 trilyon dolar zarar etti; çoklu yaptırım eylemleri, iflaslar ve cezai kovuşturmalar; ve yalan, dolandırıcılık ve hırsızlıktan onlarca dava.

Bu arada, kripto çılgınlığından başlıca yararlananlar, onu fidye yazılımlarını, kara para aklamayı ve her türlü yasa dışı davranışı kolaylaştırmak için kullanan suçlular oldu.

Bu bağlamda SEC, bu ay Bitcoin ETF başvurularının son dalgasını değerlendirmelidir ve reddetmelidir.

Yıllardır SEC, ulusal menkul kıymetler borsalarının Bitcoin spot ETF’lerini listeleme ve takas etme girişimlerini haklı olarak reddetti.

Bu mektubumuzda da SEC’i bu tür başvuruları reddeden önceki emirleriyle tutarlı kalmaya ve teşkilatın önünde bekleyen spot Bitcoin ETF’lerini reddetmeye çağırıyoruz.”

Better Markets SEC’in Bitcoin ETF başvurularını reddetmeye devam etmesi gerektiğini belirtse de ünlü Bitcoin destekçileri Cathie Wood ve Mike Novogratz gibi isimler SEC’in Bitcoin spot ETF’lerini onaylama ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4