ABD’den Gelecek Kritik Veriler Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum

ABD’de kısa bir süre sonra açıklanacak temmuz ayına ait tarım dışı istihdam verileri ve işsizlik oranlarının Bitcoin (BTC) ve kripto paralara volatilite getirmesi bekleniyor.

ABD tarım dışı istihdam verileri TSİ bugün saat 15.30’da açıklanacak. Söz konusu verilerin enflasyon verisi kadar piyasayı etkilemeyeceği düşünülse de birçok uzmana göre piyasaların yönünü belirleyen bir veri oluyor. İşgücü piyasasındaki gidişatın ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınacak faiz kararını ciddi bir şekilde etkilediği düşünülüyor.

Bir önceki veri beklentilerin altında 209 bin olarak gelmişti. Bugün açıklanacak veride ise beklentiler 200 bin seviyesidir.

Tarım endüstrisi haricindeki mayıs ayı içerisinde çalışan insanların değişikliğini ifade eden verilerin yukarı yönlü ilerlemesi durumunda dolarda artış yaşanabilir. Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) artış göstermesi kripto para piyasasını olumsuz etkileyecektir.

Açıklanacak Veriler Öncesi Kripto Paralarda Son Durum

Kripto para piyasası bir süredir hareketsiz bir durumda bulunuyor.

Son 24 saatlik periyotta Bitcoin %0,1 düşüşle 29.133 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Major altcoinler de hareketsizlikler yaşadı. Ethereum (ETH) %0,1 düşüşle 1.832, Ripple (XRP) %1 düşüşle 0,657, Cardano (ADA) %1 düşüşle 0,292 ve BNB (BNB) %0,6 artışla 241 dolardan işlem görüyor.

source site-9