ABD’de Kripto Para Yasası Trafiği: Her Biri Ne Anlama Geliyor İşte Listesi!

ABD Temsilciler Meclisi, dört yasa tasarısının bu hafta iki partinin desteğiyle komite aşamasını geçmesiyle, kripto para birimleri için net ve kapsamlı bir düzenleyici çerçeve oluşturma yolunda önemli bir adım attı.

1) 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası

En önemli tasarı olan 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası (FIT21), dijital varlıkların tanımı ve sınıflandırılması konusunda netlik sağlamayı ve blok zinciri yenilikçileri için güvenli bir liman oluşturmayı amaçlıyor.

Temsilci Tom Emmer tarafından sunulan ve Temsilci Darren Soto’nun eş sponsorluğunu üstlendiği tasarı, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nden 35-15 oyla geçti ve altı Demokrat Cumhuriyetçilerin lehine oy kullandı. Tasarı ayrıca Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi’nden de oybirliğiyle geçti.

FIT21 tasarısı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) yasalaştıktan sonraki 180 gün içinde dijital varlıkların değerlendirilmesine ilişkin ortak kurallar yayınlamasını ve kendilerine tavsiyelerde bulunmak üzere ortak bir dijital varlık çalışma grubu oluşturmasını gerektiriyor.

Tasarı ayrıca, kullanıcı fonlarının veya verilerinin muhafazasına sahip olmadıkları sürece belirli blok zinciri geliştiricilerini ve sağlayıcılarını kayıt gerekliliklerinden muaf tutacak.

2) Ödeme Amaçlı Stablecoinler için Netlik Yasası

Komite aşamasını geçen bir başka yasa tasarısı da, stablecoin ihraç edenlerin bir bankacılık sözleşmesi almasını ve bankacılık düzenlemelerine uymasını gerektiren Ödeme Amaçlı Stablecoinler için Netlik Yasasıydı.

Temsilci Maxine Waters tarafından sunulan ve Temsilci Patrick McHenry’nin eş sponsorluğunu yaptığı tasarı, “finansal istikrarı ve tüketicinin korunmasını baltalayacağını” söyleyen bir açıklama yayınlayan Beyaz Saray’ın güçlü muhalefetiyle karşılaştı.

Beyaz Saray’ın itirazına rağmen, tasarı Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nden 31-26 oyla geçti ve beş Demokrat da Cumhuriyetçilere destek verdi. Temsilci McHenry tasarının “tüketicileri koruyacağını ve stablecoinlerin yasadışı amaçlarla kullanılmamasını sağlayacağını” söyledi.

3) Blockchain Düzenleyici Netlik Yasası ve “Keep Your Coins” Yasaları

Komite aşamasını geçen diğer iki yasa tasarısı, belirli blok zinciri hizmet sağlayıcılarını para aktarıcı lisans gerekliliklerinden muaf tutacak olan Blockchain Düzenleyici Netlik Yasası ve eyaletlerin gözetim altında olmayan cüzdanları vergilendirmesini veya düzenlemesini yasaklayacak olan Keep Your Coins yasasıydı.

Her iki yasa tasarısı da Temsilci Tom Emmer tarafından sunuldu ve Temsilci Warren Davidson tarafından desteklendi, ancak sadece Cumhuriyetçilerin oylarını alabildi.

Bu tasarılar için bir sonraki adım, sonbaharda gerçekleşmesi beklenen Temsilciler Meclisi’nde oylamaya sunulmak. Tasarılar Meclis’ten geçerse Senato’ya gidecek ve burada bir kez daha incelenip tartışılacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4