ABD’de 2 Kripto Para Yasa Tasarısı İçin Büyük Başarı!

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri, kripto para endüstrisi için düzenleyici netliğe bir adım daha yaklaştı. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi (FSC), 35-15 oyla 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasasını onayladı. Tasarı, kripto firmalarının Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ya da Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ne zaman kayıt yaptırmaları gerektiğine ilişkin kurallar getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca Blockchain’de kesinliğe işaret eden bir yasa da oylamadan geçti. İşte detaylar…

ABD’de kripto para düzenlemeleri için ilerleme var

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi (FSC), 35-15 oyla 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasasını onayladı . Bu arada, Cumhuriyetçi Temsilci Tom Emmer ve Demokrat Temsilci Darren Soto tarafından desteklenen iki partili Blockchain Düzenleyici Kesinlik Yasası da FSC’de bir oylamadan geçti. Yasa, madenciler, çoklu imza hizmet sağlayıcıları ve merkezi olmayan finans platformları gibi “Blockchain geliştiricileri ve hizmet sağlayıcıları” için engelleri ve gereksinimleri ortadan kaldıran yönergeler belirlemeyi amaçlıyor. Yasaların ilerlemesine rağmen, bazı milletvekilleri önerilen başka bir mevzuat parçasını desteklemeyi reddetti. Bu reddedilen kısım, Dijital Varlıklar Piyasa Yapısı Yasa Tasarısı idi . Temsilci Maxine Waters, tasarının kripto endüstrisinin çağrılarına çok yakından kulak verdiğini söyledi. Ayrıca SEC’in düzenleyici rehberliğini göz ardı ettiği için kınadı.

ABD Senatosu da 886 milyar dolarlık 2024 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasasını kabul etti. Tasarıda, aralarında Cynthia Lummis, Elizabeth Warren, Kirsten Gillibrand ve Roger Marshall’ın da bulunduğu bir grup senatör tarafından kripto ile ilgili bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklik, kripto için inceleme standartları oluşturulmasını sağlauacak. Ayrıca ABD Hazine Bakanlığı’nın anonim kripto işlemlerini engellemeye yönelik bir çalışma yapmasını gerektirecek. Buna, işlemleri gizli hale getirmek için kullanılan Tornado Cash gibi kripto karıştırıcıların kullanılması da dahil.

Kanada’da kripto para birimleri için yeni sermaye kuralları ortaya çıktı

Diğer yandan Office of the Superintendent of Financial Institutions’a (OSFI) göre Kanada’nın mali gözlemcisi, kripto varlıklara yönelik sermaye ve likidite yaklaşımında değişiklikler öneriyor. Önerilen kurallar, kurumların algılanan kripto risklerine yaklaşımını basitleştirecek. Ayrıca dört kripto varlık kategorisini ve bunların sermaye işlemlerini tanımlayacak. OSFI, 20 Eylül’e kadar iki taslak kılavuz hakkında kamuoyu görüşlerine açıyor. Kılavuzlardan biri bankalar ve kredi birlikleri gibi federal olarak düzenlenmiş mevduat kabul eden kurumları etkiliyor. Diğeri ise sigortacılar için kripto varlık maruziyetinin düzenleyici sermaye muamelesini ele alıyor.

Bu Altcoin Hakkında Bir Soruşturma Daha! Başı Belada mı?

Rusya’nın CBDC’si son yasal onayı aldı

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Amerika kıtasının dışında da kritik kripto para gelişmeleri var. Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dijital ruble yasa tasarısını imzalamasıyla merkez bankası dijital para birimi (CBDC) konusunda ilerleme kaydediyor. Bu onayla birlikte dijital ruble yasasının resmi olarak 1 Ağustos 2023’ten itibaren yürürlüğe girmesi beklenmekte. Ayrıca bir kural dışında tüm kuralların uygulanmaya hazır olması planlanıyor. İflas ve mirasla ilgili olanlar dahil bazı Rus yasalarında değişiklikler içeren üçüncü madde dikkat çekiyor. Bunun, Ağustos 2024’ten itibaren yürürlüğe girmesi beklenmekte. Yeni mevzuat, Rusya Merkez Bankası’na gerçek tüketicilerle ilk CBDC pilot uygulamasını başlatma yetkisini resmen veriyor. Daha önce hükümet, 13 yerel bankayla işbirliği içinde Nisan ayında denemeleri başlatmayı planlıyordu.

Binance CFTC davasının düşürülmesini istiyor

Son olarak, kripto borsası Binance ve CEO’su CZ, CFTC tarafından açılan davanın reddini talep etti. Zira bir mahkeme dosyasında, Binance ve CZ’nin avukatları CFTC’yi düzenleyici yetkisini aşmak ve düzenleyici aşırıya kaçmakla suçladı. Dosyada, CFTC’nin ABD dışında faaliyet gösteren yabancı kişi ve şirketleri düzenlemeye çalıştığı belirtilmekte. Bunun da yasal yetki sınırlarının ötesine geçtiği öne sürülmekte. Ayrıca yabancı egemenlerle iyi kurulmuş dostluk ilkelerine müdahale ettiği belirtilmekte.

CFTC, Mart ayında Binance aleyhine bir dava açarak şirketin ABD’de kripto para alım satım hizmetleri, vadeli işlemler ve opsiyon ürünleri de dahil olmak üzere kayıtsız türev ürünler sunduğunu iddia etti. Düzenleyici kurum ayrıca Binance’i yetersiz denetim, güvenilir Müşterini Tanı veya Kara Para Aklamayı Önleme programlarından yoksun olmak ve vadeli işlem komisyonları, borsayı belirli bir şekilde kaydolmamakla suçladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2