ABD ve Güney Kore Kripto Para Saldırılarına Karşı Birleşti!

Kuzey Kore’nin siber saldırılar ve diğer yasadışı yollarla elde ettiği kripto para gelirlerini önlemeye yönelik çalışmalar devam ederken Güney Kore ve ABD çalışma grubu 4. toplantısını yaptı.

Yerel haber kaynaklarının bildirdiğine göre toplantı ABD’nin Kuzey Kore Özel Temsilci yardımcısı Jung Pak ve Güney Kore’li mevkidaşı Lee Jun-İl liderliğinde gerçekleşti.

Güney Kore Dış İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada toplantının ana gündem maddesinin Kuzey Kore’nin gelir elde etme yöntemlerini engellemek olduğu ve bu konuda tam bir işbirliği yapılması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Toplantı, Kuzey Kore’nin yasa dışı kitle imha silahları ve balistik füze programları için gelir elde etme kabiliyetini bozmak amacıyla ABD ve Güney Kore hükümetleri arasındaki yakın işbirliğinin altını çiziyor.

ABD ve Güney Kore kripto para birimlerinin çalınması ve siber saldırılara karşı birlikte çalışıyor.

Çalışma grubu Kuzey Kore’nin oluşturduğu tehdide ilişkin farkındalığı artırmak ve
siber güvenlik konularında hükümetler ile özel sektör arasındaki bilgi paylaşımını artırmak için yabancı hükümetler ve endüstri liderleriyle nasıl daha etkin bir şekilde ortaklık kurulacağını tartıştı.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4