ABD TÜFE Verisi Bugün! BTC, ETH ve XRP Ne Olur?

En son açıklanan Haziran 2023 ABD TÜFE verisi, yıllık enflasyonda soğuma eğilimi gösterdi. Çekirdek TÜFE enflasyonunun ABD Merkez Bankası’nın projeksiyonlarını yansıtacağı beklentisiyle Temmuz 2023’te açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklentiler artıyor. Bunun potansiyel sonuçları iki yönlüdür: Merkez Bankası mevcut hedef oranını koruyabilir ya da önümüzdeki aylarda faiz oranlarını düşürmeyi düşünebilir. Buna ek olarak, CME FedWatch Aracı’na göre katılımcıların %86’sı Eylül 2023’te yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında Federal hedef oranın sabit kalacağını öngörüyor. İşte detaylar…

ABD TÜFE verisi açıklanıyor: Kriptolarda son durum ne?

Bitcoin fiyatı, 30.000 dolar eşiğinin hemen altında yer alıyor ve çok önemli bir anla karşı karşıya. Forbes Crypto Araştırma Direktörü Steven Ehrlich’e göre, Bitcoin’in yörüngesi 200 günlük basit hareketli ortalama (SMA) ile aynı hizaya gelerek olumlu bir görünüme işaret edebilir. Kripto piyasası Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasına hazırlanırken, tarihsel modeller TÜFE verilerinin açıklanmasının Bitcoin’in yörüngesini yukarı doğru etkileyebileceğini gösteriyor.

Kripto para piyasaları, Bitcoin’in başı çektiği bir yükseliş eğilimi sergiliyor. Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) da yukarı yönlü bir ivme yaşıyor. Bu ralli, bugün akşam saatlerinde açıklanması planlanan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin yakında açıklanmasıyla aynı zamana denk geliyor. Geçmiş veriler kripto para birimleri ile ABD enflasyonu arasındaki ilişkinin tutarsız olduğunu gösterse de, TÜFE okumasının tetiklediği piyasa volatilitesi daha geniş kripto piyasasını etkileyebilir. Özellikle, VIX ile ölçüldüğü üzere, kripto ve daha geniş piyasa volatilitesi arasında bir korelasyon olduğuna dair kanıtlar bulunmaktadır.

Bitcoin fiyat görünümü nelere işaret ediyor?

Analist Lockridge Okoth’a göre Bitcoin’in fiyat duyarlılığı, 30.259 dolarlık direnç seviyesine yaklaştığı için iyimser. Ancak, bu seviyenin erken aşılması reddedilmeyle sonuçlandı ve potansiyel olarak 29.353 ila 28.842 dolar arasındaki talep bölgesine doğru bir düşüşe yol açtı. Talep bölgesi tutunamazsa, Bitcoin’in fiyatı 28.602 dolardan 200 günlük Üstel Hareketli Ortalama’ya (EMA) doğru daha da düşebilir veya hatta 18 Haziran’ın 26.320 dolar civarındaki en düşük seviyesini yeniden test edebilir. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Müthiş Osilatör histogramları potansiyel düşüş momentumuna işaret ediyor. Diğer taraftan, yükseliş aktivitesindeki bir canlanma Bitcoin’i 30.259 dolar barikatına doğru itebilir. Potansiyel olarak 31.462 dolara yükselişin önünü açarak yüzde 5’lik bir artışa işaret edebilir.

Ethereum ve Ripple için fiyat senaryoları da var

Ethereum hem 50 hem de 100 günlük EMA’ların direnciyle karşı karşıya ve bu da potansiyel olarak 200 günlük EMA’nın altında 1.842 dolarda bir düşüşe yol açıyor. Ethereum’un gelecekteki yörüngesini 1.806 ila 1.836 dolar arasındaki önemli bir destek aralığı belirleyebilir. Benzer şekilde, Ripple’ın fiyatı 7 Ağustos’tan bu yana yükseliş trendinde ve 0,6840 dolar direnç seviyesini aşmayı hedefliyor. Alıcı momentumundaki bir artış XRP’yi 0,8260 dolar direnç seviyesine taşıyabilir.

Bitcoin’in başını çektiği kripto para piyasası, ABD’de açıklanacak olan TÜFE verilerine tepki veriyor. Kripto ve ABD enflasyonu arasındaki tarihsel korelasyon tutarsız olsa da, piyasanın TÜFE verilerinin neden olduğu volatiliteye verdiği tepki kayda değer bir faktör olmaya devam ediyor. Hem Bitcoin hem de Ethereum ve Ripple gibi altcoinler kritik seviyelerde seyrediyor ve bu da kısa vadeli yörüngelerini piyasa duyarlılığına ve makroekonomik faktörlere bağlı hale getiriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2