ABD Kongresinde Gündem PayPal’ın Stablecoin Hamlesi: Komite Başkanı Konuştu!

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, PayPal’in kendi stablecoin’ini çıkaracağını duyurması üzerine çeşitli açıklamalarda bulundu.

Ödeme hizmetleri şirketi PayPal 7 Ağustos tarihinde yayınladığı bir basın bülteninde, bugün itibariyle piyasaya kendi stablecoin’ini (PYUSD) süreceğini açıkladı. Ödeme hizmetleri konusunda kendi alanının devlerinden biri olarak bilinen şirketin planı, Meclis Finansal Hizmetler Komistesi Başkanı Patrick McHenry tarafından stablecoinlerin ABD ödeme sistemlerinin bir parçası olarak umut vadettiği yönünde yorumlandı.

McHenry, PayPal’in duyurusundan kısa bir süre sonra Finansal Hizmetler Komitesi resmi web sayfası üzerinde yayınlanan açıklamasında, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bu duyuru (PayPal’in stablecoin duyurusu) net bir regülatif çerçeve altında çıkarıldığı takdirde stablecoinlerin 21. yüzyıl ödeme sistemimizin bir parçası olarak umut vadettiğinin açık bir işaretidir.

Başkan, net regülasyonlar ve sağlam tüketici korumasının stablecoinlerin tam potansiyeline erişmesi için gerekli olduğunu belirtti. McHenry bu noktada, ABD Kongre’sinin stablecoinleri regüle etmek adına sağlam ve kapsamlı bir mevzuat çıkarmasının her zamankinden daha önemli olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz ay Finansal Hizmetler Komitesi’nden geçen yasanın stablecoin ihraççılarının denetlenmesi konusunda eyaletlerin güçlü rolünü kabul ettiğini belirten Başkan, yasanın bu konuda New York gibi başarılı eyalet rejimleri üzerine inşa edildiğini belirtti.

ABD’yi dijital varlık inovasyonunun ön saflarında tutmak için bir dönüm noktasında olduklarını ifade eden McHenry, mevzuat konusunda iki partinin de iş birliği içerisinde ilerleme kaydettiğini söyleyerek bu konuyu nihayete erdirmeleri gerektiğine dikkat çekti.

ABD Finansal Hizmetler Komitesi 27 Temmuz tarihinde stablecoin yasasını oy çoğunluğu ile geçirmişti.

source site-9