ABD Kongre Üyesi Bitcoin Zaferi Sonrası SEC’i Hedef Aldı: Gary Gensler’ı Kovun!

ABD’li Kongre Üyesi Warren Davidson, SEC Başkanı Gary Gensler’in kovulması için çağrıda bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler bir kez daha topa tutuldu. Özellikle kripto para piyasası aleyhinde verdiği kararlar yüzünden sık sık tepki çeken Gensler hakkında bu sefer konuşan isim ABD Kongre Üyesi Warren Davidson oldu.

SEC’nin 29 Ağustos Çarşamba günü Grayscale ile olan davasını kaybetmesi Gensler’in hedeflerin merkezinde yer almasının başlıca sebebi oldu. Davidson sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Gensler’in sektör özelinde verdiği keyfi kararlara dikkat çekerken SEC başkanının kovulması gerektiğini dile getirdi:

Gary Gensler’in SEC’deki eylemlerinin keyfi ve kaprisli olduğuna dair daha fazla kanıt görüyoruz. Gary Gensleri kovun.

Davidson’un paylaştığı gönderide Mahkeme Yargıcı Rao tarafından mahkemenin kararına ilişkin olarak sunulan açıklamaları öne çıkarıldı. Kongre üyesi özellikle şu cümlelerin altını çizerek Gensler’in kripto para sektörüne kaprisli bir tutumla yaklaştığını vurguladı:

Grayscale’in teklifinin reddedilmesinin keyfi ve kaprisli olduğuna katılıyoruz çünkü Koimisyon benzer ürünlere yönelik farklı muamelesini açıklayamamıştır. bu nedenle Grayscale’in dilekçesini kabul ediyor ve kararı iptal ediyoruz.

Öte yandan Gensler’in kovulmasına yönelik bu söylem Davidson için bir ilk değil. Kongre üyesi geçtiğimiz haziran ayında SEC’nin yönetim şeklini ve mevcut başkan Gary Gensler’i değiştirmek için yasa tasarısı sunmuştu.


source site-9