ABD Adalet Bakanlığı’ndan Yeni Mektup: SBF’in Tutuklanması Yönündeki Israr Sürüyor!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) konuşma özgürlüğünü istismar ettiğini öne sürdü.

ABD Adalet Bakanlığı, iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu SBF’in bir an önce tutuklanması gerektiği yönündeki ısrarlarını sürdürürken sanığın kendine tanınan hakları istismar ettiğini ima etti.

DOJ 3 Ağustos tarihinde New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan’a sunduğu mektupta, SBF’in anayasal konuşma özgürlüğünü bir duruşma tanığını olan Caroline Ellison’ı itibarsızlaştırmak için kullandığını öne sürdü.

DOJ geçtiğimiz haftalarda SBF’in mahkeme salahiyeti için kefaletinin iptal edilerek tutuklu yargılanmasını talep etmişti. Buna karşılık SBF’in avukatları, kurucuya verilen kefalet hakkının iptali durumunda anayasal konuşma özgürlüğünün elinden alınacağını belirtmişti.

Bakanlık avukatların bu yanıtına dair verdiği cevapta, kurucunun anayasal hakkını iyi niyetle kullanmanın ötesine geçtiğini iddia etti.

Mektupta, SBF’in Alameda Research CEO’su Ellison’a ait özel yazıları paylaştığına ve bunu Ellison’ın itibarini zedelemek amacıyla yaptığına karşı sanık cephesinden herhangi bir itiraz gelmediği belirtildi. DOJ bu kapsamda, SBF’in tutuklu yargılanmasına dair talebini şu ifadelerle açıkladı:

Buradaki kayıtlar, sanığın basınla konuşma hakkını zararsız bir şekidle kullanmakla kalmadığını aynı zamanda bir duruşma tanığına karşı haksız bir şekilde itibar zedelemeye ve jüriyi etkilemeye yönelik gizli adımlar attığını ortaya koymaktadır. Hükümet ani bir karar değişikliği yapmamakta aksine kefalet şartlarını sürekli olarak ihlal etmesine karşı tek uygun önlem olan kefaletin geri alınmasını ve sanığın duruşma sürecine kadar gözaltında kadar tutuklu kalmasını talep etmektedir.

DOJ’un mektubunda, geçtiğimiz hafta verilen dosyada yer alan SBF’in bir spor müsabakasını izlemek ve FTX’in ABD iştiraki Baş Hukuk Müşaviri Ryne Miller’a ulaşmak için VPN kullandığına yönelik ithamlara da atıfta bulunuldu.

source site-9