Aave Duyurdu: Bu Altcoin’den Milyonluk Alacak!

Merkezi olmayan finans (DeFi) lideri Aave, DeFi ekosistemini geliştirmek hedefinde. Ayrıca yerel stablecoin’i GHO için ikincil likiditeden yararlanma peşinde. Bu amaçla 5 milyon Curve DAO (CRV) token’ı satın almak üzere DAO bütçesinden 2 milyon dolar ayırdı. Bu stratejik hamle, Curve’ün CEO’sunun dahil olduğu son olayları takip ediyor. Ayrıca yakın zamanda gerçekleşen bir hack saldırısının ardından Curve’ü güçlendirmeyi amaçlıyor.

Aave ve Curve DAO için satın alma stratejisi

Aave’nin merkezi olmayan otonom organizasyonu (DAO), aUSDT’ye 2 milyon dolarlık bir yatırımla 5 milyon Curve DAO (CRV) tokenı satın alma kararını açıkladı. Bu satın almanın temel amacı iki yönlü. DeFi ekosisteminin büyümesini teşvik etmek. Ayrıca projenin yerel stablecoin’i GHO’nun ikincil likidite potansiyelinden yararlanmak. Bu girişim için oylama süreci 7 Ağustos’ta resmi yönetişim sitesinde başladı. Ayrıca 11 Ağustos’ta sona erdi.

Yakın zamanda 60 milyon dolarlık önemli bir hack saldırısıyla karşı karşıya kalan Curve DAO, Aave’nin bu stratejik hamlesiyle destek alacak. Teklif, Curve CEO’su Michael Egorov’un Aave’deki 189 milyon dolarlık pozisyonuyla ilgili son olayların altını çiziyor. Ayrıca bu da Aave DAO’ya CRV’yi satın almak için stratejik bir fırsat sunuyor. Satın almanın GHO likiditesi için bir teşvik görevi görmesi söz konusu. Diğer taraftan Aave DAO’nun Curve ekosistemi içindeki oylama etkisini artırması öngörülüyor.

Güçlenen hazine ve iyimser görünüm

DAO’nun bu satın alma için fon ayırma kararı önemli. Ayrıca, mevcut hazine durumu ve önümüzdeki yıllarda (2023-2024) beklenen maliyet verimlilikleri ile uyumlu. Bu hesaplı yaklaşım, DAO’nun satın alma sürecinde önemli bir pozisyonda kalmasını sağlıyor. Diğer taraftan bilinçli yatırım tercihleri yapmasına olanak tanıyor. Aave, Curve DAO tokenlerini satın almak için stratejik olarak 2 milyon dolar ayırırken, DeFi ortamı protokoller arası sinerjiye doğru bir adıma tanık oluyor.

Bu Altcoin 'Gizli Ürün' Duyurusuyla Önce Uçtu! Sonra…

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Aave’nin bu hamlesinin bir anlamı var. Yalnızca son güvenlik olaylarından sonra Curve’ün direncini güçlendirmeyi amaçlamakla kalmıyor. Aynı zamanda daha geniş DeFi ekosistemini geliştirmede işbirliğinin önemini de gösteriyor. Aave, stratejik satın almalar için DAO bütçesinden fayda sağlıyor. Merkezi olmayan finansın gelişen alanında inovasyon ve uzun vadeli değer yaratma konusundaki kararlılığını sergiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1