85 Milyarlık Şirket Fonunu Küçülttü: Kripto Paralar İçin 300 Milyonluk Kayıp

Yönetimi altında 85 milyar dolar bulunan yatırım şirketi Sequoia Capital, kripto para sektörü için ayırdığı yüz milyonlarca dolarlık fonu %50’den fazla azalttı.

Wall Street Journal (WSJ) tarafından 27 Temmuz Perşembe günü sunulan bir haberde, Sequoia Capital’in kripto para fonunu azalttığına yer verildi. WSJ’ye göre Sequoia Capital, kripto para fonunu 585 milyon dolardan 200 milyon dolara düşürdü.

Sequoia Capital mart ayında yatırımcılarına yaptığı bir açıklamada, kesintiler hakkında bilgi verirken atılacak bu adımın piyasa koşullarına uyum sağlamak ve riski yönetmek için olduğu ifade etmişti.

Yatırım şirketi öte yandan kripto para fonlarındaki daralmaya paralel olarak farklı sektörlerdeki girişimlere yatırım yapan bir ekosistem fonunu da %50 azaltarak 900 milyon dolardan 450 milyon dolara düşürdü. Yine de şirketin bu fonları sadece azaltmaya gitmiş ve tümüyle sonlandırmamış olması piyasadaki girişimci şirketlere yönelik desteğini devam ettireceğine yönelik bir imaj yarattı.

Sequoia Capital 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX’den etkilenen şirketler arasında yer almıştı. Şirket o dönemde FTX iflasında 150 milyon dolar zarar ettiğini duyurmuştu. Öte yandan o dönemde şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada FTX yatırımlarının hatalı bir yanı olmadığı dile getirilmişti.

source site-9