8 Yıldır Uyuyan Ethereum Balinası Uyandı: Bu Ne Anlama Geliyor?

Yakın zamanda, Whale Alert adlı bir kripto para takipçisi tarafından yayınlanan bir gönderide, Temmuz 2014’teki Ethereum ICO’sundan bu yana 8,1 yıldır aktif olmayan eski bir Ethereum balinasının, yaklaşık 302.096 dolar değerinde 185 ETH içerdiği gözlemlendi. Ethereum’un blok zinciri, EOS ve TRON gibi diğer blok zincirlerinin başlatılmasında ve Binance, WazirX ve diğerleri gibi büyük borsalar için yerel tokenlere ev sahipliği yapmada da önemli bir rol oynamıştır.

B analiz platformu Lookonchain kısa bir süre önce Ethereum için bir blok zinciri kaşifi ve analiz platformu olan Etherscan’dan bir ekran görüntüsü paylaştı. Ekran görüntüsü incelendiğinde, son iki yıldır hareketsiz kalan bir balinanın yaklaşık 10,4 milyon dolara eşdeğer 6.087 ETH yatırdığı görüldü. Balinanın son işleminin 758 gün önce 2.913 ETH’nin Kraken kripto para borsasına aktarılmasıyla gerçekleştiği de gözlemlendi.

 

Hareketsiz cüzdanları çevreleyen heyecanın ötesinde, ETH sahipleri sürekli değişken kripto ortamında yeni zorluklarla karşı karşıya. Intotheblock’un verilerine göre, 4 Eylül 2023 itibariyle, kayıp yaşayan ETH sahiplerinin oranı %44,2’ye yükseldi. Bu, rakamın yaklaşık %27 olduğu sadece iki ay öncesine kıyasla önemli bir artışa işaret ediyor. Bu yüzdelerdeki gözle görülür değişim, kripto topluluğu içinde Ethereum piyasasının mevcut durumu hakkında endişelere yol açtı.

Eş zamanlı olarak Intotheblock’un zincir içi analiz platformundan elde edilen veriler, Ethereum ekosistemindeki merkezi borsalardan (CEX’ler) kayda değer bir çıkış eğilimi olduğunu ortaya koymuştur. Yalnızca geçtiğimiz hafta, bu platformlardan 380 milyon dolar gibi etkileyici bir miktar çıkarken, geçen ay yaklaşık 1,5 milyon dolar çekildi. Süregelen bu eğilim, yatırımcılar arasında varlıklarını merkezi olmayan cüzdanlarda tutma yönünde, belki de güvenlik ve kontrolle ilgili endişelerden etkilenen, artan bir tercihin altını çiziyor.


source site-7