5 Bitcoin Analisti Uyardı: Bitcoin ‘Aşırı Satılmaya’ Yakın!

Bitcoin (BTC) boğaları son haftalarda kritik dirençleri kırmakta başarısızdı. Yeni teknik analizler, eğilimin “aşırı satılmaya” kadar uzanabileceğini söylüyor.

Bitcoin fiyatı, düşen takoz kırılmasıyla dans ediyor

BTC fiyatı 8 Ağustos’ta bir kaz daha 29.000 doların üzerinde çıktı. Son yükseliş, BTC fiyatının 28.670 dolarda yerel düşük seviyelere inmesinin ardından mütevazı bir toparlanmayla geldi.

Hala dar bir aralıkta olan Bitcoin, 7 Ağustos’ta büyük ölçüde ABD hisse senetlerini takip etti. Fiyat henüz yön belirlemezken, uzmanlar bir tür trend dönüşünün çoktan burada olabileceğine dair sinyaller arıyor. Bunlardan biri olan Jelle, günlük grafikte potansiyel bir düşen takoz kırılmasına işaret ediyor. Analist, mevcut hareketleri, “Bu mevcut oluşumun 32.000 dolarlık bir hedefi var. Anahtar direnci kırabilir mi? diye sorguluyor.

Söz konusu takoz formasyonu, Temmuz ayının başında başladı. Böylece Bitcoin aylar içinde ikinci takozu şekillendiriyor. Bir diğeri Nisan’dan Haziran ayının sonuna kadar yürürlükte kaldı.

Analistler BTC grafiğinde neler görüyor?

Kripto analisti Michaël van de Poppe, önceki günün fiyat düşüşünü “standart düzeltme” olarak nitelendirdi. “Hemen geri çevrildi, iyi günlük mum. Bakalım Perşembe günü TÜFE ne getirecek” diye konuştu.

Van de Poppe, geleneksel olarak bir kripto piyasası volatilitesi katalizörü olan, haftanın ana makro olayına – ABD Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) Temmuz baskısı – dikkat çekti.

Gün içi zaman dilimlerinde, borsalarda piyasa yapıcılar ve alıcılar arasında oynanan bir oyun olarak resim her zamanki gibi karışıktı.

Popüler trader Skew, karışıklığı, “Dökümün başarısızlığı, özellikle spot alıcıların elleri teklif vermeye zorladı. Çünkü özellikle spot alıcılar ilk etapta satışlara yol açtı. (29.000 dolar civarında spot alımla ilgili olarak)” diye açıkladı.

Analiz: Bitcoin “aşırı satışa yakın”

Daha iyimser bir piyasa özetinde, Glassnode’un kurucu ortakları Yann Allemann ve Jan Happel, 28.000 doların altındaki düşüşün yerel bir dip olarak birçok kişinin düşündüğünden daha önemli olduğunu öne sürüyor. Risk Sinyali metriğine göre, Bitcoin birkaç aydır en “yüksek riskli” işlem seviyesinde.

Glassnode, piyasanın şu anda boğaların devreye girmesi için olgunlaştığını savunuyor. Bu tez, Bitcoin fiyatı düşük seviyelerden alıcı toplarken, altcoin tarafının nötr sinyaller vermesiyle destekleniyor. Glassnode’un kurucu ortaklarına göre:

Bitcoin aşırı satılmaya yakın, likidite havuzunu (talep) 28,5 bin dolar civarında kullanacağız. Bu, umduğumuz geri dönüş olabilir.

CoinsKid, boğa öncesinde Bitcoin fiyatında son bir düşüş bekliyor

Başka bir yerde, CoinsKid olarak bilinen kripto analisti, Bitcoin’in ralli yapmadan önce 28.000 doları son bir kez daha test edeceğini öne sürüyor. Takipçilerinden gelen olumsuz yorumlara rağmen, CoinsKid kendi analizinden oldukça emin.

Analizlere göre Bitcoin, 28.000 dolar fiyat bölgesi civarında bulunan 20 haftalık EMA’ya geri dönmeli. Ardından, geri dönüşten önce, 40.000 dolar bölgesine ve üzerine bir ralli yapmalı.

Analist ayrıca, Bitcoin fiyat hareketini dolar endeksi (DXY) ile ilişkilendiriyor. DXY düştüğünde, BTC’nin genellikle yükseldiğini belirtiyor. Bu nedenle, trendin devam etmesi halinde doların düştüğüne kesin olarak inandığını açıklıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1