3 Başarılı Analist: Bitcoin Fiyatı Önümüzdeki Ay…

Hafta sonu boyunca yatay hareket eden lider kripto para Bitcoin fiyatı için, kritik analizler dikkat çekti. İşte üç analistin BTC’ye yönelik en son tahminleri…

Bitcoin fiyatı, “tamamıyla boğa” döngüsüne mi girdi?

Piyasa analisti Cole Garner, Bitcoin’in klasik tarzda bir “tam boğa” BTC fiyat aşamasına hazırlandığına inanmakta.  Popüler zincir içi analist, 6 Ağustos’ta yaptığı sosyal medya analizinde, hem Bitcoin’i hem de daha geniş kripto piyasasını büyük bir yükselişin beklediğini söyledi. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi, BTC fiyat hareketleri durgunlaşmaya devam ediyor. Ancak geleceğe bakanlar bu döngünün de diğerleri gibi olduğuna ikna olmuş durumda. Garner’a göre, Bitcoin yatırımcılarının en büyük hacimli grubu olan balinalar arasındaki hareketlilik iyimserlik için bir neden. Zira “Balina birikim eğilimleri bir boğa piyasasının bel kemiğidir” diye özetledi.

Garner, devam eden bir “çok aylık satın alma çılgınlığını” işaret eden analiz ekibi Jarvis Labs’ın bulgularına işaret etti.  Sadece balinalar değil. Balık olarak bilinen daha küçük yatırımcılar da aynı şekilde BTC maruziyetlerini artırıyor. Devamında, popüler teknik analist CryptoCon, mevcut döngü sırasındaki davranışları sayesinde balinaları “elmas eller” olarak adlandırdı. analist, şunları söyledi:

Küçük yatırımcının balinaya oranı tam güçle yükseliyor. Bu ne anlama geliyor? Bu döngüyü (2022 – 2023) satan yatırımcılar küçük, balinalar tutuyor. Bu, geçmişte metrik dalgalanmalarda görülebilen fiyat için güçlüdür.

BTC için önemli katalizör ortaya çıktı

CryptoCon, Bitcoin’in son döngüsünün “acımasız” balina satışı ile karakterize edildiğini ekledi. Bu, bugün özellikle bulunmayan bir şey. Bireysel yatırımcıların son ayı piyasasında satış yaptığını, ancak bunun balinaları ürkütmediğini söyledi.  Bu döngüde, “rüzgar arkamızda” ifadelerini kullandı.  Bu arada Garner, büyük borsa Bitfinex’te Bitcoin-stablecoin oranının önemini yineledi.  Bu durum şu anda Bitcoin tarihindeki her büyük boğa koşusundan önce gelen bir davranış sergiliyor. Analist, şunları söylüyor:

Bitfinex balinaları önemli. Bitfinex *akıllı para borsasıdır*. Bitfinex Whale, kriptodaki diğer tüm varlıklardan daha fazla kısa ve orta vadeli fiyat hareketini yönlendiriyor.

Bitcoin fiyatı için Eylül’de yükseliş beklentisi

Ancak BTC fiyatlarında böylesi bir yükselişin ne zaman gerçekleşebileceği bilinmezliğini koruyor. Garner 3. çeyreği tercih ediyor. Ayıların en güçlü karşı argümanının yaz mevsimi olduğuna işaret ediyor. Bunun, çoğu kişinin fark ettiğinden daha güçlü bir kuvvet olduğunu söylüyor.  Piyasadaki yukarı yönlü sarsıntının muhtemelen Eylül’e kadar gerçekleşmeyeceğini söylüyor. Piyasaların, hala çalışma aşamasında olduğuna işaret ediyor.

TradingShot: Bitcoin, üçüncü golden cross’u tamamladı

Bu sırada, bir analiste göre Bitcoin’in teknik analizi, geçmiş fiyat hareketlerine dayanarak varlığın tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru ilerliyor olabileceğini gösteriyor. Özellikle, kripto analisti TradingShot, 4 Ağustos’ta TradingView’de yayınladığı bir yazıda dikkat çekti. İlk kripto para biriminin uzun vadede bir yükseliş fiyat sinyali olan üçüncü golden cross formasyonunu tamamladığını gözlemledi. Analize göre, formasyonun önceki iki örneği Bitcoin için önemli fiyat rallilerine yol açtı. Cross gerçekleştiğinde, üç günlük bir zaman diliminde hesaplanan 200 günlük hareketli ortalamalar (3D MA 200) çok önemli bir destek seviyesine dönüştü. Böylece yükseliş trendinin sürdürülmesine yardımcı oldu.

Bununla birlikte, Siyah Kuğu’ya benzettiği Mart 2020 koronavirüs çöküşünün istisnai koşullarının tipik modelde geçici bir bozulmaya neden olduğunu belirtmek gerekir. Önceki döngülerle paralellikler kuran analist, fiyat hareketini yönlendiren 3D MA50 ile Bitcoin’in yukarı yönlü hareketi için bir sonraki olası hedefin, en son 69.000 dolar olan tüm zamanların en yüksek seviyesi olacağını vurguladı.  Ayrıca, 2019 golden cross’una nispeten daha hızlı ulaşılmasını “Libra coşkusuna” ve Bitcoin’in benimsenmesinin artmasına katkıda bulunan diğer olumlu temellere bağladı. Buna karşılık, 2020’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak biraz daha uzun sürdü ve önceki döngüden yaklaşık 100 gün daha fazla zaman aldı. Sonuç olarak analist, Bitcoin’in gelecek yıl bu zamanlarda mevcut rekora (69.000 dolar) ulaşmış olabileceğine işaret etti.

Golden cross ne anlama geliyor?

Golden cross formasyonu, kısa vadeli bir hareketli ortalama uzun vadeli bir hareketli ortalamanın üzerine çıktığında oluşur. Bitcoin’in son golden cross durumunda, fiyat 3D MA50 ve 3D MA200’ün üzerinde işlem görüyordu ve bu da kripto varlık için olumlu bir trend değişimine işaret ediyordu. Genel olarak, Bitcoin’in fiyatı son zamanlarda dalgalanma yaşadı ve golden cross etkisi, varlığın fiyat yörüngesinde iyimserliğin bir işareti olarak görülmekte. Özellikle, Bitcoin’in yeni zirvelere yükselme olasılığı konusunda bir fikir birliği var. Ayrıca, Bitcoin’in 2024’te gerçekleşmesi planlanan bir sonraki halvinginin yeni bir piyasa döngüsünün başlamasını tetikleyebileceği tahmin ediliyor. Yine de, kısa vadede Bitcoin 29.000 dolar seviyesinin altına düşme tehdidiyle karşı karşıya.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3