2023 Bitmeden Ripple ile SEC Arasında Uzlaşma Gelir Mi: Avukat Tek İhtimali Açıkladı

Ripple ile SEC arasındaki davada yargıç Torres’in Ripple lehine olacak şekilde XRP tokenlerinin borsalarda satıldığında menkul kıymet teşkil etmediği kararını almasına rağmen iki taraf arasındaki dava henüz bitmiş değil.

“Coinbase Davasında Borsa Lehine Karar Çıkarsa SEC ile Ripple Uzlaşır”

Davayı yakından takip eden bir avukat, ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’i ilgilendiren başka bir davanın sonucuna bağlı olarak, yıl sonundan önce bir uzlaşma şansı olduğunu söyledi.

Deaton Hukuk Bürosu’nun kurucusu ve yönetici ortağı John E Deaton bugün attığı bir tweet’te Ripple ve SEC’in 2023 yılında bir anlaşmaya varabilmelerinin tek yolunun Yargıç Katherine Polk Failla’nın Coinbase’in SEC’e karşı açtığı davayı reddetme (MTD) talebini kabul etmesi olduğunu söyledi.

Buna ek olarak bir alım/satım işleminde borsa üzerindeki satışlarının ABD menkul kıymetler yasaları kapsamına girmediğini tespit ederek kısmen kabul etmesi ve davanın staking kısmının ilerlemesine izin vermesinin de Ripple ile SEC arasında uzlaşmayı sağlabileceğini belirtti.

SEC, Haziran ayında Coinbase’i kayıt dışı menkul kıymet ürünleri satmakla suçlamıştı.

Geçmişte XRP sahipleri adına SEC’e karşı bir toplu dava da açan Deaton, Yargıç Failla’nın Coinbase lehine ya da en azından kısmen lehine karar vermesi halinde, SEC ve başkanı Gary Gensler’in kripto düzenlemesine yaklaşımlarını değiştirmek zorunda kalabileceğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4