15. En Büyük Ethereum Cüzdanının Trajik Hikayesi

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, en büyük sahipleri arasında çok çeşitli cüzdan adreslerine sahip. Ethereum’un en büyük sahiplerine ilişkin bu yazımız ilinç bir gerçeği ortaya koyuyor. Platformun en önemli ETH sahiplerinden bazılarının arkasındaki farklı modelleri ve ilgi çekici hikayelere bakıyoruz.

Binance ve Grayscale: Ethereum için zıt stratejiler

Ethereum’un en büyük sahiplerinin başında iki kurum var. ETH tutma konusunda belirgin şekilde farklı yaklaşımlara sahip iki önemli kuruluş Binance ve Grayscale geliyor. Binance, ETH’sini ağırlıklı olarak yalnızca iki soğuk cüzdanda saklıyor. Ayrıca toplamda 5,7 milyar doları aşan şaşırtıcı bir değere ulaşıyor. Bu konsantre yaklaşım, Binance’in verimli yönetim için varlıkları konsolide etme stratejisinin altını çiziyor.

Buna karşın Grayscale, Ethereum varlıklarının merkeziyetsiz bir şekilde dağıtılmasını tercih ediyor. Grayscale, 30 milyon doları aşan varlıklarla tek bir adrese sahip olmaktan kaçınıyor. Bunun yerine Grayscale, yaklaşık 5 milyar dolarlık ETH’ye sahip. Buna göre tümü ETHTrust’larına atfedilen 650’den fazla adrese dağıtıyor. Diğer taraftan bu merkezi olmayan strateji, şeffaflık ve güvenliğe olan bağlılığı yansıtıyor gibi duruyor.

Polkadot Multisig’in talihsiz ölümü

Ethereum’un en büyük sahipleri listesinde oldukça sıra dışı bir giriş de yer alıyor. En büyük 15. Ethereum sahibi, geri dönüşü olmayan bir kadere maruz kalan bir Polkadot Multisig cüzdanı. Ayrıca ‘devops199’ olarak bilinen bir Github kullanıcısının hamlesi var. Buna göre, 6 Kasım 2017’de bu cüzdanın ölümünü istemeden de olsa tetikledi. Polkadot’un multisig’inin dayandığı Parity kütüphanesine gönderilen ölümcül bir komut, cüzdanın kalıcı olarak kilitlenmesine neden oldu.

Trajik bir şekilde, bu olay yaklaşık 500 milyon dolar değerinde ETH’yi kalıcı olarak kurtarılamaz hale getirdi. Buna göre bloxkchain teknolojisinin karmaşıklığı ve affetmeyen doğası hakkında uyarıcı bir hikaye olarak hizmet ediyor.

Israrcı Ethereum satış öncesi sahipleri

Ethereum’un en büyük sahipleri arasında, Ethereum’un ön satışı sırasında edinilen ETH’yi tutmaya devam eden ilk 30 adres içinde iki cüzdan var. Özellikle, 0x2B6 olarak bilinen 22. en büyük Ethereum cüzdanı, Ethereum’un ilk bloğu olan Genesis Bloğu’nda önemli miktarda 250.000 ETH aldı.

Ethereum

Dikkat çekici bir şekilde, bu cüzdanın oluşturulduğu günden bu yana el değmemiş olması, bu cüzdanın sarsılmaz bir ETH hodler’ına mı ait olduğu yoksa geniş blockchain ortamında kayıp bir cüzdanı mı temsil ettiği sorusunu gündeme getiriyor.

Çeşitli ETH cüzdan manzarası

Ethereum’un en büyük cüzdanları, platformun ekosisteminin canlı bir resmini çiziyor. Bu cüzdanlar borsalara, erken satış öncesi katılımcılara ait. Diğer taraftan DeFi balinalarına ve hatta hiçbir varlığın ilişkili olmadığı örneklere ait. Ethereum’un cüzdan çeşitliliği, hem stratejik yoğunlaşmanın hem de merkezi olmayan dağıtımın göstergesi. Ayrıca kriptokoin.com olarak baktığımızda bu örneklerin en iyi ETH sahipleri arasında yer bulduğu blockchain dünyasının çok yönlü doğasını yansıtıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3