%369 Fırlayan Bu Altcoin Dev Yatırımcıları Harekete Geçirdi! 

Ethereum (ETH) tabanlı bir oyun altcoin’i olan Yield Guild Games (YGG), son bir hafta içerisinde oldukça dikkat çekici bir fiyat artışı yaşadı. YGG, yaklaşık bir hafta önce 0.18 dolar seviyesinde işlem görürken, Pazartesi günü 0.846 dolara kadar çıkarak kayda değer oranda yükseliş yaşadı.

Bununla birlikte YGG, kazandığın bu değerin bir kısmını kaybetti ve basın zamanında 0.376 dolar civarında işlem görüyor.

Altcoin fiyatındaki yükselişin yanısıra dikkat çeken başka gelişmeler daha yaşandı. Blockchain takipçisi Lookonchain, YGG’nin Pazartesi günkü büyük oynaklığından önce bir dizi balina işlemi yapıldığını bildirdi.

Blockchain istihbarat firması Arkham’a göre, algoritmik bir dijital varlık ticaret şirketi olan Wintermute, Perşembe ve Pazartesi günleri arasında yaklaşık 13.6 milyon YGG’yi Binance ve Kraken borsalarına taşıdı.

Lookonchain ve Etherscan’in haberine göre, dijital varlık risk sermayesi şirketi Youbi Capital de Pazar ve Pazartesi günleri Binance’e yaklaşık 5 milyon YGG aktardı.

Büyük bir yatırım şirketi olan Sfermion ise 1.2 milyon YGG’i kurumsal kripto ticaret platformu FalconX aracılığıyla Binance’e yatırdı.

Derin cepli bu yatırımcıların altcoin varlıklarını borsaya taşıması “dump” riskini gündeme getirdi. Yatırımcılar genelde bu tür hamleleri satış amacıyla gerçekleştirir. Eğer bir kripto para borsaya taşınıyorsa ve aynı zamanda yatırımcılar da bu coin’i satmaya başlıyorsa, bu durumda o kripto paranın fiyatında düşüşler gözlemlenebilir. Miktarların fazlalığı göz önünde bulundurulacak olursa bu YGG fiyatında bir baskı oluşturabilir.

Yield Guild Games, bir “play-to-earn” modeli ile öne çıkan bir projedir. Bu model, oyuncuların oyun içerisinde elde ettikleri ödüllerin kripto para olarak değerlendirilebilmesine olanak tanır. YGG token’ı da bu ekosistemin önemli bir parçasıdır.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-7