Terra (LUNA) Çöküşü Kripto Suçlarını Artırdı! Güney Kore’den Yeni Hamle Geldi!

Ülkeler gittikçe yaygın hale gelen kripto para dolandırıcılık olaylarına karşı önlemler almaya devam ederken son hamle Güney Kore’den geldi.

Reuters’in haberine göre Güney Kore, kripto sektöründeki yasadışı faaliyetlerdeki artış ve yatırımcılar için yasal koruma eksikliği nedeniyle kripto para suçlarıyla mücadele etmek için kurumlar arası soruşturma birimi kurdu.

Kurulan soruşturma birimiyle ilgili açıklama yapan Güney Kore Savcılığı birimin adının “Kripto Suçları Ortak Soruşturma Merkezi” olduğunu ve çeşitli kurumlardan gelen yaklaşık 30 personel tarafından yönetileceğini söyledi.

“Dijital varlıklar, halihazırda hisse senetleriyle karşılaştırılabilecek yatırım ürünleridir. Ancak piyasa katılımcıları, eksik kanunlar ve sistemler nedeniyle yasal korumadan fiilen dışlanmıştır.

Kurulan soruşturma merkezi kripto para piyasası yasayla düzenlenene kadar yatırımcı korumasındaki boşluğu doldurmasını amaçlıyoruz.

Böyle bir merkeze ihtiyaç vardı zira kripto paralarla ilgili suçlardan kaynaklanan zararlar, Güney Kore’de son beş yılda %118 artarak 2022’de 1.02 trilyon won’a (797.81 milyon dolar) ulaştı.

Ayrıca yerel kripto para borsalarında suçla ilgili olduğu düşünülen şüpheli işlemler 2021’de 66’dan 2022’de %1.263 artarak 900’e yükseldi.”

Savcılık geçtiğimiz yıl yaşanan Terra (LUNA) çöküşünün ardından kripto para piyasasının %66 oranında küçüldüğünü de ekledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4