Son Dakika: Grayscale-SEC Davasında Bugün de Karar Çıkmadı, Gözler Cuma Gününde

Geçtiğimiz hafta Cuma günü açıklanması beklenen Grayscale ile SEC arasındaki davanın kararı o gün açıklanmamıştı ve gözler bu hafta Salı ve Cuma gününe çevrilmişti.

Grayscale Baş Hukuk Sorumlusu’nun yaptığı açıklamaya göre davada bugün de karar çıkmadı.

Blockworks tarafından iddia edilen bilgilerde, mahkemenin muhtemelen SEC’in Grayscale’in spot Bitcoin ETF dönüşüm başvurusunu yeniden incelemesini ve 240 güne kadar sürecek şekilde yeniden başvuru yapmasını gerektireceği iddia edilmişti.

Grayscale, Bitcoin tröstü (GBTC) ürününün bir spot ETF’e çevrilmesinin SEC tarafından reddedilmesinin ardından 2022 yılının Haziran ayında kuruma dava açmıştı.

GBTC fiyatı, son verilere göre net varlık değerine göre %26.82 indirimli işlem görüyor. Bu değer 2022 yılının Aralık ayında %48’i aşarak en düşük seviyesine gerilemişti. Grayscale davasında olumlu bir gelişme yaşanması durumunda bu indirimin azalacağı düşünülüyor.

Grayscale’in de üyesi olduğu Digital Currency Group’un kredi kuruluşu Genesis, kısa bir süre önce iflas başvurusunda bulunmuştu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4