Memecoin Vurgununun Arkasında FTX Mi Var?

Coinbase’in katman 2 çözümü Base Blockchain’i üzerinde bir memecoin olan BALD, piyasaya sürülmesinden sonra yaklaşık olarak %4.000.000 yükseliş yaşadı.

Parabolik yükselişiyle 85 milyon dolarlık piyasa değerine ulaşan BALD, 7000 Ethereum’luk (ETH) likiditenin çekilmesiyle dün %85’lik bir düşüş yaşadı.

BALD cephesinde düşüş yaşanırken Alameda Research ile BALD’un deployer cüzdanı arasında bağlantılar olduğu ortaya çıktı.

Bu noktada on-chain verileri memecoin BALD’ın deployer sözleşmesi ile Nansen tarafından Alameda Research’e ait olduğu bildirilen cüzdan arasında etkileşim bulunduğu belirtildi.

Adam Cochran yaptığı paylaşımda BALD’daki düşüşün arkasında FTX kurucusu SBF ve Alameda Research’un olduğuna işaret etti:

“BALD ile Alameda ve SBF’nin bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

Bu noktada BALD geliştiricisinin Alameda ya da FTX’ten biri olduğundan % 99 eminim. FTX’te çalışmış olan bazı kişiler de böyle düşünüyor. Cüzdan geçmişi buna işaret ediyor.”

Wintermute’in araştırma başkanı Igor Igamberdiev de yapılan ETH çekim işleminin kesinlikle Alameda’dan birine ait olduğunu ancak SBF’ye ait olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4