Herkesin Radarındaki O Altcoin Projesini 10 Cüzdan Kontrol Ediyor!

Yapay zeka (AI) aracı ChatGPT’yi yaratan OpenAI CEO’su Sam Altman’ın da aralarına olduğu bir ekip, Blockchain tabanlı bir altcoin projesi Worldcoin’i (WLD) yarattı. Worldcoin, piyasaya sansasyonel bir giriş yaptı. Kısa süre sonra da güvenlik endişeleri nedeniyle hedef tahtasına konuldu. Yeni bir gelişmede altcoin’i 10 cüzdanının kontrol ettiği açığa çıktı.

Radardaki altcoin projesini bu 10 adres kontrol ediyor!

Etherscan’dan alınan veriler, Worldcoin ERC-20 tokenlerini elinde bulunduran ilk 10 adresin, toplam 10 milyar WLD arzının %98,63’üne sahip olduğunu gösteriyor. En büyük iki sahip, tüm coinlerin %52,5’ini elinde tutan akıllı sözleşme adresleri. Projenin whitepaper’ına göre, ilk 2 sözleşme olan “0x1770…2C296” (%35) ve “0xaEE…80e57” (%17,5) Worldcoin Vakfı’na ait. Ayrıca, henüz dolaşımda olmayan “Topluluk Tokenları Kilit Açma Sözleşmeleri” olarak belirlenmiş durumda. Aynı kategoride, her biri arzın %8,75’ini oluşturan iki sözleşme daha var.

Bu zengin listedeki üç (%13,41) ve dört (%10) numaraların her ikisi de “TFH Team/Investors/Reserve Vesting/Unlock”, cüzdan 1 ve 2 olarak belirlenmiş durumda. TFH, Worldcoin’in oluşturulması, geliştirilmesi ve dağıtımından sorumlu kayıtlı şirket olan Tools for Humanity’nin kısaltması.

Worldcoin ilk 10 sahibi. Kaynak: Etherscan.io

Yedi numara (%2,38), yine Worldcoin ekibinin kontrol ettiği bir Soğuk Cüzdan’ın adresi. Sekiz numara (akıllı bir sözleşme) Optimism (OP) Ağında kullanılacak tüm WLD’yi elinde tutuyor. Ayrıca, tüm arzın %1,78’ini oluşturuyor.

Altcoin
İlk 100 sahip için Worldcoin Pasta Grafiği. Kaynak: Etherscan.io

WLD, Optimism ve diğer sahiplerde kullanılıyor

Optimism, Ethereum Ağı için ilk katmanından daha hızlı ve daha ucuz işlemlere ev sahipliği yapmak üzere oluşturulan bir Katman-2’dir (L2). Whitepaper’da Worldcoin Ekibi, bireysel kullanıcılar için çoğu işlemin Optimism’de gerçekleşeceğini söylüyor. Dolayısıyla, Ethereum Ağında Worldcoin token’ını tutan yalnızca 5.474 cüzdan olmasına rağmen, çoğu adres muhtemelen daha erişilebilir işlemler için ikinci katmanda oluşturulacak.

“0xC7C…23741” ilk 10 arasında bilinmeyen tek adres. Bu adres, tüm WLD’nin %0,75’ini elinde tutuyor. Bu cüzdanı, Etherscan.io ve Worldcoin whitepaper’ı anonim olarak tanımlıyor. Bununla birlikte, on-chain platform Dune Analytics, cüzdanın Three Arrows Capital’e (3AC) ait olduğunu belirtiyor. CryptoRank’e göre 3AC, 2021’de Worldcoin için ilk özel finansman turuna yatırım yaptı. Bu fonlama turu, 1 milyar dolarlık bir değerleme için toplam 25 milyon dolar topladı. Ayrıca, FTX’ten Sam Bankman-Fried de yatırımcı olarak yer aldı. Son ilk 10 cüzdan sahibi, arzın yaklaşık %0,31’i ile kripto para borsası Binance’e ait.

Altcoin

Proje, mahremiyet endişeleriyle gündeme geliyor!

Bu arada, altcoin projesi, Kişilik Kanıtı dağıtım yöntemi için ‘Orb’ adı verilen bir araçla gözbebeklerini tarıyor. Bu şekilde bir ‘Dünya Kimliği’ oluşturmayı hedefliyor. Bu amacı doğrultusunda, kişilere tokenleri dağıtmayı vaat ediyor. Ancak, gizlilikle ilgili endişeleri de beraberinde getiriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2