Güney Koreli Borsadan Çifte Şov: İşlem Hacminde Hem Coinbase’i Hem OKX’i Geçti!

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit, ilk defa bir ay içerisinde spot işlem hacminde hem Coinbase’i hem de OKX’i geride bıraktı.

On-chain analitik platformu CCData’nın 3 Ağustos tarihinde paylaştığı verilere göre Upbit, geçtiğimiz ay ilk defa bir ay içerisinde spot ticaret hacminde hem Coinbase’i hem de OKX’i geçti.

Söz konusu verilerde, Upbit’in spot işlem hacmi Temmuz ayında %42,3 artış yaşayarak 29,8 milyar dolara yükselirken Coinbase ve OKX‘in işlem hacmi sırasıyla %11,6 ve %5,75 düştü.

Coinbase Temmuz ayında 28,6 milyar dolarlık spot işlem hacmine ulaşırken OKX, 29 milyar dolarlık hacmi gördü. Rapora göre Upbit, geçtiğimiz ay Binance’in ardından spot işlem hacmine göre en büyük 2. kripto para borsası olarak yer aldı.

Binance, üst üste 5 aydır işlem hacminde düşüş yaşasa da 208 milyar dolarlık spot işlem hacmiyle pazar üzerinde hakimiyetini sürdürmeye devam etti.

Öte yandan raporda yer alan verilere göre merkezi borsalar, 2021 yılından bu yana en düşük ikinci işlem hacmine sahip oldu.

source site-9