Geçmişten günümüze tüm iPhone modelleri ve fiyatları


Apple, 1976 yılında kurulduğu günden itibaren başta bilgisayar olmak üzere pek çok teknolojik cihazı piyasaya sürdü. Bu cihazların içerisinde şüphesiz ki en sevilenleri iBook, iMac ve iPod‘ları oldu. Ta ki 2007 yılının Ocak ayında Steve Jobs sahneye bir kez daha çıkana dek…


iPhone 13 Türkiye fiyatı gerçekten 36.000 TL mi?

ShiftDelete YouTube kanalında farklı içerikler ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. iPhone 13 serisinin fiyat listesi hakkında konuştuk.

Günümüze kadar çıkan tüm iPhone modelleri

2007 yılında Apple lansman yapacağının haberini duyurduğunda hiç kimse olacakları tahmin bile edememişti. 29 Haziran günü etkinlik vakti geldiğinde, pek çok kişi lansmana yeni bir iPod yada bir iMac tanıtılacağı düşüncesiyle gitmişti. Ancak yakın tarihte yaşanan en büyük teknolojik devrimlerden birine tanıklık edeceklerinden habersizlerdi. Ardından Steve Jobs sahneye geldi ve lansman başladı.

SDNShiftdelete.net

Geçmişte ürettikleri cihazlar hakkında yaptığı kısa bir konuşmanın ardından söze başladı. Büyük ve dokunmatik ekrana sahip bir iPod yaptıklarını söyledi. Herkes alkışlamaya başlamışken, bir de devrimsel bir cep telefonu yaptık dedi. Artık alkış sesleri Jobs’un sesini bastırmaya başlamıştı ki, üçüncü olarak hiç görülmemiş bir internet erişim cihazını da tanıtacağını söyledi. Sonrasında sessizlik başladı ve insanlar büyük bir merakla sahneye odaklanıp beklemeye başladılar.

Jobs daha fazla dayanamadı ve hala anlayamadınız mı? Bugün 3 farklı cihaz tanıtmıyoruz diyerek cebinden çıkarttığı ilk jenerasyon iPhone’u insanlara gösterdi. O günden sonra akıllı telefon piyasasında durmak bilmeyen bir rekabet başladı. Bugünkü haberimizde, 2007 yılında tanıtılan ilk iPhone modelinden, günümüzde çıkması planlanan iPhone 13 ailesine kadar çıkan tüm modellerin özelliklerini, lansman fiyatlarını ve ülkemizde ne kadara satıldıklarına sizlerle birlikte inceleyeceğiz.

14 Eylül Apple etkinliğinde neler bekliyoruz?

14 Eylül Apple etkinliğinde neler bekliyoruz?

Teknoloji tutkunlarının her yılın Eylül ayında beklediği bir etkinlik olan Apple’ın yeni iPhone serisi tanıtımına günler kaldı.

iPhone (2007)

İlk jenerasyon iPhone’un en büyük özelliği, Apple’ın çok sevilen müzik çaları iPod ile telefon kavramını birleştiriyor oluşuydu. Bu cihazı kullanmak oldukça kolaydı, çünkü döneminin en büyük dokunmatik ekranına sahipti.

Farklı üreticilerin çıkarttığı sözde akıllı telefonlar, belli bir ölçüde internete girmemize olanak sağlıyorlardı. Ancak bu cihaz için cep telefonlarından internete girme devrini başlatan model olarak söz ediliyor. Çünkü o dönem başka hangi telefon Google Haritalar‘a girmeye imkan sağlıyordu?

Apple’ın ilk akıllı telefonu olan iPhone’un 4 GB’lık modeli için açıklanan lansman fiyatı 499 dolar, 8 GB hafızalı modeli içinse 599 dolar olmuş ve tüm dünyada tam 1.3 milyon adet satılmıştır.

iPhone 3G (2008)

3G entegrasyonu ile birlikte bu cihazlar artık Edge bağlantı hızının ötesine geçebiliyorlardı. Üstelik bağlantı yetenekleri o kadar gelişmişti ki, ilk iPhone’da olmayan bulut tabanlı yedekleme hizmeti, dahili GPS navigasyon sistemi ve App Store’dan 500‘e yakın 3. parti uygulama erişimi bir çok özelliğe sahip olduğu için, ilk iPhone’un yaşattığı satış başarısını 10’a katlayacaktı.

iPhone 13’ü karşılıyoruz! Sürpriz konuklarla Apple Etkinliği canlı yayını!

iPhone 13’ü karşılıyoruz! Sürpriz konuklarla Apple Etkinliği canlı yayını!

Apple’ın 14 Eylül Salı günü düzenleyeceği etkinlikte tanıtacağı iPhone 13 ve daha fazlası için SDN YouTube kanalında canlı yayındayız!

iPhone 3G modelinin lansman satış fiyatı 8GB’lık modeli için 599 dolar olarak açıklandı ve tüm dünyada 11.3 milyon adet satmıştır. Bu cihaz aynı zamanda ülkemizde satılan ilk iPhone’dur ve Türkiye’de 1200 TL satış fiyatı ile piyasaya çıkmıştır.

iPhone 3GS (2009)

Bu cihaz tam bir ara model. 3G modelinin sahip olduğu her şeye ve daha fazlasına sahip. 3GS modelinde kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyen ve cihazı kullanmayı daha kolay hale getiren bazı kopyala, kes, yapıştır gibi metin özellikleri, mms gönderirken ses kayıtlarını da bu mesaj içerisinde gönderebilme ve günümüzde bile pek çok kişinin kullandığı sesli komut özelliklerini ilk kez bu cihazda görüyoruz.

Apple’da sular durulmuyor: Dava için onay geldi!

Apple’da sular durulmuyor: Dava için onay geldi!

Apple yeni bir dava ile gündeme geldi. Eski bir mühendislik yöneticisi baskı ve taciz gördüğüne dair şikayetlerini dile getirdi.

iPhone 3GS modelinin lansman satış fiyatı 8GB’lık modeli için 599 dolar olarak açıklandı ve tüm dünyada 20.7 milyon adete yakın satmıştır. Türkiye satış fiyatı ise 1535 TL olmuştur.

iPhone 4 (2010)

Apple iPhone 4 cihazıyla piyasayı bir kez daha sallamayı başardı. Bu cihazda da tıpkı iPhone 3GS modelinde olduğu gibi kullanıcı deneyimi için bir takım iyileştirmeler mevcut. Örnek olarak, ana menüde klasör düzenleme seçeneği veya arka planda çoklu görev yapabilmesi verilebilir. Ancak asıl dikkat çeken yenilikler ise, ön kamerası sayesinde Facetime uygulaması ile birlikte tekli veya gurup olarak görüntülü konuşma yapmanıza olanak sağlıyor. Arka kamerası sayesinde de otomatik özelliğiyle birlikte HD videolar kaydedebiliyor olmasıydı.

iPhone 13’ü karşılıyoruz! Sürpriz konuklarla Apple Etkinliği canlı yayını!

iPhone 13’ü karşılıyoruz! Sürpriz konuklarla Apple Etkinliği canlı yayını!

Apple’ın 14 Eylül Salı günü düzenleyeceği etkinlikte tanıtacağı iPhone 13 ve daha fazlası için SDN YouTube kanalında canlı yayındayız!

Bu telefonun lansman satış fiyatı 8GB’lık modeli için 599 dolar, Türkiye satış fiyatı ise 1600 TL olmuştur. Tüm dünyada ise 39.9 milyon adet satmıştır.

iPhone 4S (2011)

iPhone 4S pek çok kullanıcı tarafından o güne kadar çıkan en iyi telefon olarak kabul edilir. Önceki modellerde yaşanan tüm problemler bu cihazda çözülmüş ve hatta geliştirilmiş bir halde kullanıcılara sunuldu. Sanal asistan deneyimini Siri ile birlikte ilk kez yaşadığımız cihaz, bizlere iPhone’lar arası ücretsiz mesajlaşma ve telefon şarjdayken Wifi üzerinden iTunes’a otomatik eşzamanlama yapabilme gibi farklı özellikler de sunuyordu.

Teknolojik cihazlar, üreticilerine ne kadar kâr ettiriyor?

Teknolojik cihazlar, üreticilerine ne kadar kâr ettiriyor?

Teknolojik bir cihaz satın aldığımız zaman, bu ürünün üreticisine maliyetini ve bu cihazdan ne kadar kar ettiğini hiç düşündünüz mü?

iPhone 4S‘in lansman satış fiyatı 8GB’lık modeli için 649 dolar, Türkiye satış fiyatı ise yaklaşık 2 binTL olmuştur. Tüm dünyada ise 72.3 milyon adet satmıştır.

iPhone 5 (2012)

Apple iPhone 4 serisinden sonra beğenilen tasarımı çok da fazla değiştirmeden ekranı büyütmeyi başardı. Cihaz yeni işlemcisi sayesinde hem günlük kullanımda hem de veri aktarım konusunda oldukça yol katetmeyi başardı. Google Haritalar’ın yerini Apple Haritalar aldı. Facetime yapmak için Wifi’a ek olarak 3G ve 4G görüşme desteği geldi. Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran Apple Payin ilk adımları da bu yeni modelde atıldı. Bu sayede kullanıcılar metro kartlarından banka kartlarına kadar hepsini cihazlarına tanıtabildiler.

Apple’ın piyasaya yön veren öncü teknolojileri

Apple’ın piyasaya yön veren öncü teknolojileri

Apple, 1976 yılında kurulduğu günden beri pek çok alanda teknolojik gelişmelere öncülük etmiştir. Peki hangi teknolojileri Apple’a borçluyuz?

iPhone 5‘in lansman satış fiyatı 16GB’lık modeli için 649 dolar, Türkiye satış fiyatı ise 2 bin 150 TL olmuştur. Tüm dünyada ise 125 milyon adet satmıştır.

iPhone 5S & 5C (2013)

Apple bu yeni modeliyle birlikte hayatımıza hala kullanmakta olduğumuz pek çok yeni teknolojiyi soktu. Bu teknolojiler arasında muhtemelen en çok bilineni Parmak İzi Sensörü olacaktır. Ardından AirDrop özelliği geliyor. Bu özelliğin sadece kullanıcılar değil aynı zamanda şirketler içinde oldukça popüler olduğunu belirtmekte fayda var.

iPhone 5S ile birlikte tabi ki Apple kullanıcı deneyimini iyileştirmeye devam ediyor. Kontrol merkezi adını verdiği kısayollar aracılığıyla telefonu kullanmak oldukça kolay bir hal alırken FaceTime’a da 3G ve 4G üzerinden sesli konuşma özellikleri kazandırılmış.

Bu cihaza ek olarak Tim Cook bir süpriz tanıtım daha yaptı. Bir sürü renk seçeneği ile birlikte gözleri kamaştıran bir tasarıma sahip iPhone 5C modeli de en az 5S kadar sevilmişe benziyor. Ancak yine de şunu belirtmeliyiz ki, bu cihaz Apple’ın son plastik kasa ile satışa çıkan telefonu oluyor.

iPhone 5S‘in lansman satış fiyatı 16GB’lık modeli için 649 dolar, Türkiye satış fiyatı ise 2 bin 149TL olarak açıklandı. iPhone 5C‘nin ise 16GB’lık modeli 549 dolarlık bir satış etiketi ile tanıtıldı, Türkiye’de ise 1799 TL‘lik satış fiyatı bulunuyordu. Tüm dünyada ise 150.2 milyon adet satmıştır.

iPhone 6 & 6 Plus (2014)

Günümüz teknolojisine en yakın cihazlardan biri olan iPhone 6 ve 6 Plus modelleri, şuan aktif olarak kullanılan pek çok teknolojinin ilk kez kullanıldığı modeldir. Bu özelliklere örnek olarak Apple Pay ile parmak izi sayesinde temassız ödeme, akıllı saat ve bilekliklerde kullandığımız takip uygulamalarının temeli olan Sağlık uygulaması ve telefon üzerinden iClouda direkt erişim ve Aile Paylaşım özelliklerinin tümü ilk kez bu telefon ile karşımıza çıktı.

iPhone 13 ailesinin sızdırılan MagSafe kılıfları

iPhone 13 ailesinin sızdırılan MagSafe kılıfları

Kısa bir süre önce iPhone 13 ailesine ait olduğu sanılan MagSafe kılıflarının videosu sosyal medyada çok ses getirince video hemen kaldırıldı.

iPhone 6 modelinin lansman satış fiyatı 16GB’lık model için 649 dolar olurken 6 Plus’ın 16GB’lık modeli 749 dolardan satışa çıktı. Bu modeller ülkemizde 2 bin 349 TL ve 2 bin 649 TL‘lik fiyatlardan satışa çıktı. Tüm dünyada ise 196.1 milyon adet satışa ulaştı.

iPhone 6S & 6S Plus (2015)

iPhone 6S modeli tıpkı 4S modelinde olduğu gibi önceki modellerde tespit edilen hatalar veya gerekli iyileştirmelerin yapıldığı bir cihaz olmuştur. Yazılımsal sorunlar giderilmiş hatta kullanıcı deneyimini arttırabilmek için Apple Haritalar, iMessage, Home, gibi uygulamalara getirilen yeni özellikler ile birlikte geliştirilmiştir. Kısa yol seçeneklerini de arttıran Apple Geliştirilmiş kilit ekranını da bu modeli ile birlikte tanıttı, bu sayede ekran kilitliyken bildirimlere yanıt verme, kameraya hızlı erişim gibi pek çok özellikle birlikte kullanıcılarına kusursuz bir deneyim sunmayı hedefledi.

Epic Games’in Apple ile olan davası nihayet karara bağlandı!

Epic Games’in Apple ile olan davası nihayet karara bağlandı!

Bir yıldan uzun süredir devam eden Apple ve Epic Games davası için kritik bir karar verildi. Bu kararla birlikte kazanan belli oldu.

iPhone 6S modelinin lansman satış fiyatı 16GB’lık model için 649 dolar olurken 6S Plus‘ın 16GB’lık modeli 749 dolardan satışa çıktı. Bu modeller ülkemizde 3 bin 99 TL ve 3 bin 499 TL’lik fiyatlardan satışa çıktı. Tüm dünyada ise 232.2 milyon adet satışa ulaştı.

iPhone SE (2016)

Apple uzun zamandır bu boyutlarda bir telefon üretmediği için iPhone 5 ve 5S seven kullanıcılarını düşünerek SE modelini satışa sundu. Bu cihaz 6S modelinin neredeyse tüm özelliklerini 5S‘in kasasına sığdırmayı başardığı için kullanıcıları tarafından oldukça büyük beğeni topladı. Üstelik Apple’ın bu ara çözümü fiyat anlamında da gönülleri fethetmeyi başardı.

MediaTek, akıllı telefon işlemci pazarında yükselişte!

MediaTek, akıllı telefon işlemci pazarında yükselişte!

MediaTek geçen yılın ikinci çeyreğine oranla pazar payında önemli bir yol kat etti. Qualcomm ise bu süreçte düşüş yaşayan şirketlerden oldu.

iPhone 7 ailesinden aylar önce tanıtılan bu cihazın satış fiyatı 16GB’lık model için 399 dolar olarak açıklandı. Ülkemizde ise 1999 TL den satışa sunuldu.

iPhone 7 & 7 Plus (2016)

iPhone 7 serisi pek çok kullanıcı için 5S modelinden sonra en optimum cihaz olarak kabul ediliyor. Cihazda bulunan güçlü işlemci performans konusunda rakiplerine o kadar fark atıyordu ki, pek çok kullanıcı ve teknoloji editörü, ilerleyen dönemde bu işlemciden daha iyisine gerçekten ihtiyaç olacak mı diye merak ediyordu. Plus modeli artık sadece boyut farkından ibaret değildi. Yeni 2x optik zoom kamerası ile çektiği portre fotoğraflar sayesinde, adeta DSLR kameralara gelecekte nasıl kafa tutacağının sinyallerini veriyordu.

iPhone 7‘nin lansman satış fiyatı 32GB’lık model için 649 dolar olurken 7 Plus’ın 32GB’lık modeli 749 dolardan satışa çıktı. Bu modeller ülkemizde 3 bin 249 TL ve 3bin 799 TL‘lik fiyatlardan satışa çıktı. Tüm dünyada ise 211.8 milyon adet satışa ulaştı.

iPhone X & 8 & 8 Plus (2017)

Akıllı telefonlar için bir dönüm noktası da bu lansman ile birlikte gerçekleşti. Tanıtım oldukça standart başladı. iPhone 8 ile 8 Plus modelleri, kablosuz şarj özellikleri, kamera ve işlemci performansı ve daha pek çok özelliği tanıtıldı. Daha sonra Tim Cook her zaman olduğu gibi sahneye geldi. Herkes tasarımı yeni bir modelden ümidini yitirmişken iPhoneX’i tanıttı.

Tamamen çerçevesiz, yüksek çözünürlüklü Amoled bir ekran ve parmak izi yerine FaceID ile çok daha hızlı ve etkili bir güvenlik önlemi sunan bu cihaz pek çok markayı afallatmayı başardı. FaceID ile birlikte gelen yeni çentikli tasarım pek çok kişi tarafından sertçe eleştirilmiş olsa da, pek çok marka bu yeni tasarıma ayak uydurmak için cihazlarında yüz tanıma teknolojisi olmasa bile bu çentiğe cihazlarında yer verdi.

Apple iPhone X özellikleri ve fiyatı

Apple iPhone X özellikleri ve fiyatı

Apple iPhone X özellikleri ve fiyatı hakkında merak edilen tüm bilgileri, bu sayfada topladık. Apple iPhone X hakkında her şeyi anlattık.

Bu cihazların lansman satış fiyatları iPhone 8‘in 64GB‘lık modeli 699 dolar ve iPhone 8 Plus’ın 64GB’lığı 799 dolar olurken ve iPhone Xin 64GB’lık modeli 999 dolardan satışa çıktı. Ülkemizde ise sırasıyla iPhone 8 4 bin 100 TL, iPhone 8 Plus 4 bin 700 TL ve iPhone X 6 bin 99 TL den satışa çıktı. Tüm dünyada ise 216.7 milyon adet satışa ulaştı.

iPhone XR & XS & XS Max (2018)

Apple yeni tanıttığı iPhone X serisinin devamı olarak çıkarttığı bu cihazlarda, Xs Max modeliyle birlikte aslında geçmişte çıkan cihazlarda Plus olarak tanıdığımız seriyi geri getirdi. Buna ek olarak Amoled ekran ve güçlü bir performansla birlikte cihazların fiyatı 1000 dolar seviyesine çıktığı için biraz daha bütçe dostu olması adına kaliteli bir IPS panel ekran ile birlikte tek kameralı XR modelini de tanıttı.

X ailesinde ilk tanıtım gününden itibaren beklenen bazı özelliklerde aslında bu lansman ile birlikte geldi. Buna örnek olarak Ekran Süresi yönetimi, FaceID sensörleri sayesinde gelen Memoji özelliği, ve bir takım FaceTime’da 32 kişilik grup görüşmesi ve Siri iyileştirmeleri de eklendi.

Samsung, FaceID ile rekabet edebilmek için patent aldı!

Samsung, FaceID ile rekabet edebilmek için patent aldı!

Samsung FaceID teknolojisine nasıl cevap verecek sorusu cevap bulmuş olabilir. Samsung’un aldığı patente göre FaceID’den bir adım ileride olan bu yeni teknolojinin artısı ne?

iPhone XR‘ın lansman satış fiyatı 64GB’lık modeli için 749 dolar, XSin 64GB’lık modeli 999 dolar ve XS Max’in 64GB’lık modeli ise 1099 dolardan satışa çıktı. Ülkemizde ise XR için 7 bin 399 TL, XS 9 bin 899 TL ve XS Max 10 bin 799 TL’lik fiyatlardan satışa çıktı. Tüm dünyada ise 217.7 milyon adet satışa ulaştı.

iPhone 11 & 11 Pro & 11 Pro Max (2019)

iPhone 11 serisi, son yıllarda Apple’ın ürettiği en güzel seri olabilir. Özellikle de serinin giriş cihazı olan iPhone 11 modeli. Tıpkı XR’da olduğu gibi LCD ekranla birlikte serinin diğer cihazlarına göre nispeten daha uygun fiyatla gelen bu model, pastel renk seçenekleriyle ve abilerinden eksik kalmayan teknik özellikleriyle tüm dünyanın en çok satan cihazlarından biri oldu. Eğer batarya ömrü, kamera ve ekran olarak daha üst bir cihaz istiyorsanız 11 Pro ve Pro Max sizler için güzel birer seçenek olabilir.

iPhone 11‘in lansman satış fiyatı 64GB’lık modeli için 699 dolar, 11 Pro’nun 64GB‘lık modeli 999 dolar ve 11 Pro Max’in 64GB’lık modeli ise 1099 dolardan satışa çıktı. Ülkemizde ise 11 için 7 bin 299 TL, 11 Pro 10 bin 99 TL ve 11 Pro Max 11 bin 999 TL’lik fiyatlardan satışa çıktı. Tüm dünyada ise sadece iPhone 11 bile 100 milyonun üzerinde bir satış başarısına ulaştı.

iPhone SE 2 (2020)

iPhone SE 2, tıpkı ilk SE modelinde olduğu gibi bu cihaz da iPhone XR ve 11 in özelliklerini iPhone 8‘in kasasına sığdırmayı başarmış. Bu cihaz tabi ki tasarımı sebebiyle FaceID gibi bazı yeni teknolojileri kullanamıyor ancak kamera, işlemci ve bağlantı seçenekleri olarak iPhone 8’den çok 11 ailesine benzerliğiyle öne çıkıyor. FaceID ye alışamamış veya nispeten boyutları daha küçük ve uygun fiyatlı bir cihaz isteyen kullanıcılar ve şirketler için oldukça iyi bir seçenek.

iPhone SE 3 tanıtılacak mı? İşte ilk bilgiler

iPhone SE 3 tanıtılacak mı? İşte ilk bilgiler

Uygun fiyatlı akıllı telefon isteyenler dikkat! iPhone SE 3 hakkında yeni raporlar ortaya çıktı. İşte cihaz hakkındaki ilk bilgiler.

Lansman satış fiyatı 399 dolar olan SE 2 modeli ülkemizde 5 bin 299 TL‘den satışa sunuldu. Bu cihazdan tüm dünyada 25 milyon adete yakın satıldı.

iPhone 12 Mini & 12 & 12 Pro & 12 Pro Max (2020)

iPhone 12 ailesi uzun zamandır beklenen tasarımsal değişikliğin kısmen de olsa yapıldığı ve kullanıcıları tarafından çok beğenilen bir seri oldu. Sanırım zamanında iPhone 4 veya 5 serisini kullanıp da 12 serisini beğenmeyen yoktur. Teknik özellikleriyle de göz dolduran bu cihazlar için pek çok kişi iPhone 11S adını uygun görüyor olsa da bizce böyle bir tasarım değişikliği yeni bir ismi hakediyor.

Apple’dan iPhone 12 için ücretsiz onarım programı

Apple’dan iPhone 12 için ücretsiz onarım programı

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinde hoparlör sorunu olduğunu açıklayan Apple, ücretsiz onarım programını duyurdu.

iPhone 12 serisinin lansman satış fiyatları iPhone 12 Mini 699 dolar, iPhone 12 799 dolar, iPhone 12 Pro 999 dolar, iPhone 12 Pro Max 1099 dolar şeklinde açıklandı. Türkiye ise iPhone 12 Mini 9 bin 999 TL, iPhone 12 10 bin 999 TL, iPhone 12 Pro 14 bin 999 TL, iPhone 12 Pro Max 16 bin 999 TL‘den satışa sunuldu.

iPhone 13 Mini & 13 & 13 Pro & 13 Pro Max (2021)

iPhone 13 ailesi için beklentiler oldukça yüksek. Geçtiğimiz sene çıkan modeller tasarım anlamında göz dolduruyor olsa da donanım olarak beklenenin altında kaldılar. Üstelik pek çok kişi sevdiği halde satış sayısında beklenenin altında kalan Mini ailesinin bu sene üretimden kalkma ihtimali de söz konusu.

Geçtiğimiz seneye kadar çıkan cihazlarda 60 hz ekran tazeleme hızının üstünü hiçbir iPhone modelinde göremedik. Bu yıl gelecek cihazların ekranın üstünde bulunan çentiklerinin küçültülmesi ve en az 120hz veya 144hz ekran tazeleme hızına çıkması bekleniyor. Aynı zamanda dokunmatik algılama hızında da aynı oranda bir artış olması söz konusu.

Kamera lensi ve sensör boyutlarında zaman içinde iyileştirmeler yapılmış olsa da 7 ve 8 serisinden şimdiye kadar hep ufak adımlarla ilerleyen Apple’ın bu sene lens ve sensör boyutunda ciddi iyileştirmeler yapması bekleniyor. Kim bilir belki de 8k 30 veya 60 fps video kaydına bile geçebilir cihazlar.

İşlem gücü olarak Amerikalı dev her zaman rakiplerinin yüzde 20 hatta bazılarının yüzde 30 önünde olmayı başardı. Üstelik kendi yazılımını kullanmanın verdiği avantaj sayesinde bu işlem gücündeki yüzde 20’lik fark cihazlar ağır iş yükü altındayken 3-4 kata kadar çıkabiliyordu. Dolayısıyla pek çok kişi M1 işlemcinin hayalini kuruyor olsa da bizce şimdilik A serisi işlemciler görevini fazlasıyla yerine getiriyor.

iPhone 13 serisinin depolama kapasitesi açıklandı!

iPhone 13 serisinin depolama kapasitesi açıklandı!

iPhone 13 serisinin tanıtılmasına kısa bir süre kala, cihazların depolama kapasitesi için en tutarlı iddia geldi.

iPhone 13 serisi fiyatları

Apple’ın bu sene tanıtması beklenen yeni teknolojiler ve cihazlarda yapacağı değişiklikler sebebiyle fiyatlarda bir artış olması çok muhtemel duruyor. Fiyatlarda beklenen artışın yüzde 20’ye yakın olacağına dair pek çok haber çıktı. Gelin bu beklenen fiyatlara birlikte bakalım…

iPhone 13 Mini’nin 699 dolardan 849 dolara, iPhone 13’ün 799 dolardan 949 dolara, iPhone 13 Pro’nun 999 dolardan 1299 dolara ve son olarak da iPhone 13 Pro Max’in 1099 dolardan 1449 dolara çıkması bekleniyor.

Ülkemizdeki dolar kuru ve vergi oranları göz önüne alındığında bu yapılması beklenen yüzde 20’lik zammın bizim için karşılığı neredeyse yüzde 40 olacaktır. Bu da 9 bin 999TL‘lik iPhone 12 Mini’nin yerine 14 bin TL‘ye iPhone 13 Mini, 10 bin 999 TL‘lik iPhone 12 yerine de 15 bin 500 TL‘ye iPhone 13 gelecek demektir.

Bu fiyat zammının sebebi, belki ülkemizde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle olsa anlayabilirdik. Ancak tüm dünyada yapılacak bu büyüklükte bir zam, Apple kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanacaktır. Özellikle de Covid-19 sebebiyle içinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde, hiçbir markanın bu kadar büyük zamlar yapabileceğini sanmıyoruz.

iPhone 13 ve AirPods 3 hakkında yeni gelişme!

iPhone 13 ve AirPods 3 hakkında yeni gelişme!

Apple’ın 14 Eylül tarihinde piyasaya süreceği iPhone 13 serisi ve Airpods 3 kulaklığı, lansman öncesi yeni ayrıntılarıyla ortaya çıktı.

Sizin bu konu hakkında görüşleriniz nedir? Yeni çıkacak model beklentilerinizi karşılayacak gibi duruyor mu? Peki ya fiyatlara bu kadar zam geleceğine inanıyor musunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.