friend.tech Projesi Bir Düzmece Mi? Maksimum 8 Haftası Var!

Merkeziyetsiz sosyal ağ (DeSo) platformu Friend.tech, parlak başarısı sonrasında kripto para sektörü aktörleri tarafından ciddi eleştirilere maruz kaldı ve platforma sekiz hafta ömür biçildi.

Friend.tech 11 Ağustos tarihinde beta sürümü ile kullanıcıların erişime açılmasından bu yana DeFiLlama verilerine göre ağ üzerinde toplamda 4,22 milyon dolar toplayarak önemli bir başarıya imza attı. Platform, son 24 saat içerisinde ağ ücretlerinden aldığı 1,42 milyon dolarla DeFi ekosisteminin en fazla gelir üreten üçüncü aktörü olduğu görüldü.

Ancak Friend.tech’in başarısı herkes tarafından takdir görmedi. Kripto para ekosisteminden bazı aktörler, platformun bir düzmece olduğunu ve sonunun çöküş olacağını söyledi. Friend.tech’in para kazanma sistemi istismara açık olduğunu gerekçesiyle eleştirildi.

Altı ile sekiz hafta içerisinde batar

“Yazan” adlı bir kripto para fenomeni, kullanıcıların satın aldığı iletişim hakkının aslında doğrudan bir iletişimi temsil etmediğini dile getirdi. Hisse fiyatlandırmalarının gülünç olduğunu söyleyen bu fenomen, sistemin pumpdump için kolayca kullanılabileceğine işaret etti. Yine de platformda bir hesabı olduğunu söyleyen Yazan, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Tam anlamıyla hiçbir şey yapmadığım için 10’dan az kişiden 150 dolar kazandım. İçerik oluşturucuların bununla ne yaptığını hayal edebilirsiniz.

Fenomen ayrıca Cointelegraph’a verdiği bir demeçte, hem uygulama içi aktifliğin hem de hisse fiyatlarının düşmesi için altı ile sekiz haftalık bir süreç olduğunu iddia etti. Yazan, hisse fiyatlarının çok hızlı yükseldiğini vurguladı.

Batmaya mahkum çünkü ayı piyasasındayız

Bunların yanı sıra bir başka ekosistem fenomeni Legendary, 2021 yılında çıkan benzer bir platform olan “BitClout’u” örnek gösterdi. Kripto para piyasasına boğa trendi hakimken çıkarılan platformun hızla yükseldiğini hatırlatan fenomen, BitClout’un daha sonrasında hüsranla sonuçlandığını hatırlatarak Friend.tech’e karşı yatırımcıları uyardı.

Legendary’nin ifadeleri arasında dikkat çeken şey ise fenomenin olası bir çöküş için Friend.tech’i değil ayı piyasasını suçlaması oldu.

Öte yandan ekosistemin tanınan isimlerinden David Hoffman ise platformun eğlenceli olduğu gerekçesiyle Friend.tech’i takdir eden bir paylaşımda bulundu:

Biz Friend.tech ile eğlenirken hastalıklı bazı yatırımcı kitleleri tarafından desteklenen bir kripto köşesi var ve HarryPotterObamaSonic10Inu ($BITCOIN), NicCageWaliguigiElmo42069Inu ($SHIB) gibi tokenlar satın alıyorlar. Her zaman bir yerlerde boğa piyasası vardır!


source site-9