Fed Yetkilisinden Piyasaları Sevindiren Açıklama: ABD’de Durgunluk Olmayacak

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin bir röportajda, enflasyon görünümünün olumlu olduğunu ve durgunluktan kaçınma yolunda ilerlendiğini belirtti. Ancak, enflasyonla mücadele ederken işsizlikte hafif bir artışın olabileceğini ifade etti.

Kashkari, faiz oranlarının artırılması konusunda kesin bir karara varmadığını ve Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) Eylül ayında yapacağı toplantıda verilerin yol gösterici olacağını açıkladı.

Ayrıca, ABD ekonomisinin çeşitli şoklara karşı dayanıklı olduğunu belirterek, gelecekte olası bir şokun etkilerini yakından izleyeceklerini vurguladı.

Piyasalar Faizlerin Sabit Kalmasını Bekliyor

CME Group’un FedWatch verilerine göre piyasa, son faiz toplantısında şahin bir görünüm ile tekrar faiz artırımı olabileceği yönünde mesajlar veren Fed’i pek umursamıyor. Piyasa hareketlerinden derlenen verilere göre, 51 gün sonra 20 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan Fed toplantısında şu an faizlerin sabit bırakılması yüzde 80 civarında fiyatlanmış durumda.

Bununla birlikte piyasalar, Fed’in faiz artırımı yapma ihtimalini de bütünüyle dışlamış değil. Yatırımcılar, Fed’in 20 Eylül toplantısı için 25 baz puanlık bir faiz artırım ihtimalini yüzde 22 civarında görüyorlar.

Yazının devamı için Fed Yetkilisinden Piyasaları Sevindiren Açıklama: ABD’de Durgunluk Olmayacak

source site-2