Fed Tutanakları Açıklandı: İste Kritik Detaylar!

Fed Tutanakları Fed üyelerinin 2023’te resesyon beklemediklerini ortaya koyuyor. Ayrıca üyeler, enflasyon baskılarının daha fazla sıkılaştırma gerektirebileceğini belirtiyor. Bitcoin fiyatı, Fed tutanaklarına yanıt olarak hafif yükseldi.

Fed tutanakları: Daha fazla sıkılaştırma gerekebilir!

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Temmuz ayı toplantı tutanaklarını açıkladı. Fed tutanakları kripto piyasasında ve finansal piyasalarda sınırlı bir tepkiye yol açtı. Belgeye göre, çoğu Federal Reserve yetkilisi enflasyona yönelik “önemli” yukarı yönlü riskler görüyor. Bu riskler daha fazla sıkılaştırma gerektirebilir. İki yetkili Temmuz ayında faiz oranlarının sabit tutulmasını tercih etti.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed, Haziran ayındaki duraklamanın ardından Temmuz toplantısında beklendiği üzere faiz oranlarını 25 baz puan artırdı. Böylece Fed faizleri 2001’den bu yana en yüksek seviye olan %5,25-%5,50’ye yükseltti. Fed Tutanakları, katılımcıların hala trendin altında büyüme öngördüğünü ortaya koyuyor. Ayrıca, daha yumuşak bir işgücü piyasasını ekonomik dengeyi sağlamak için gerekli gördüğünü gösteriyor.

FOMC Tutanaklarından önemli sonuçlar

  • Katılımcıların kanaati, para politikasındaki sıkılaştırmanın genel olarak amaçlandığı şekilde işlediği yönünde. Ayrıca, reel GSYH büyümesindeki kademeli yavaşlamanın devam etmesinin ekonomideki arz-talep dengesizliklerini azaltmaya yardımcı olmasını bekliyorlar.
  • Katılımcılar son dönemde toplam ve çekirdek enflasyon oranlarındaki düşüşe dikkat çekiyor. Bununla birlikte, enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek kalmaya devam ettiğini ve enflasyonun Komite’nin %2’lik hedefine doğru net bir patikada ilerlediğinden emin olmaları için daha fazla kanıtın gerekli olduğunu vurguluyorlar.
  • Bununla birlikte Fed Tutanaklarına göre katılımcılar, son dönemde bordrolardaki büyümenin yavaşlamasına rağmen, işsizlik oranının değişmediği bir zaman diliminde tutarlı değerleri aşmaya devam ettiğini ve nominal ücretlerin, Komite’nin %2’lik enflasyon hedefine sürekli olarak ulaşılmasıyla tutarlı olduğu düşünülen seviyelerin üzerinde artmaya devam ettiğini kaydediyorlar.
  • Bu ekonomik koşullar altında, neredeyse tüm katılımcılar bu toplantıda federal fon oranı için hedef aralığın %5,25 ila 5.5’e yükseltilmesini uygun görüyor. Katılımcılar, bu eylemin para politikasının duruşunu ekonomideki arz-talep dengesizliklerini azaltmak ve fiyat istikrarını yeniden sağlamaya yardımcı olmak için tutarlı bir şekilde daha da kısıtlayıcı bir bölgeye getireceğini belirtiyorlar.
  • Birkaç katılımcı federal fon oranı için hedef aralığın değiştirilmemesinden yana olduklarını kaydediyor. Katılımcılar, şu anda mevcut kısıtlayıcılık derecesinin korunmasının, Komite’ye bu ilerlemeyi daha fazla değerlendirme zamanı tanırken, Komite’nin hedeflerine doğru daha fazla ilerleme sağlayacağına karar verdiler.
  • Enflasyon hala Komite’nin uzun vadeli hedefinin oldukça üzerinde. Ayrıca, işgücü piyasası sıkı kalmaya devam ediyor. Bu nedenle çoğu katılımcı, enflasyona yönelik önemli yukarı yönlü riskler görüyor. Bu yüzden de para politikasının daha da sıkılaştırılmasının gerektirebileceğini söylüyorlar.
  • Üyeler, ABD bankacılık sisteminin sağlam ve dirençli olduğu konusunda hemfikir.
Fed tutanakları

Fed Tutanakları: Fed, 2023’te resesyon beklemiyor

Bitcoin fiyatı, Fed Tutanaklarına yanıt olarak hafif yükseldi. Fed yetkilileri, enflasyon korkularının muhtemelen beklenenden daha güçlü kalacağını düşünüyor. Yani bu tür risklerin daha fazla sıkılaştırma gerektirebileceğini belirtiyorlar.

Ayrıca üyeler, enflasyon baskısının ABD’deki arz koşullarına daha fazla olumsuz şoklar verebileceği görüşünde. Daha da önemlisi, Fed tutanaklarına göre yetkililer 2023 yılında bir resesyon beklemiyor. Bu, Fed’in önümüzdeki birkaç toplantıda faiz oranlarını artırmayacağı anlamına mı geliyor? Piyasa katılımcılarının Eylül 2023 toplantısında Fed’in hedef faiz oranı olasılıklarına ilişkin görüşlerini takip eden CME FedWatch Tool verilerine göre durum böyle.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1