Çıkmıyoruz, Gerekirse Bu Coinleri Delist Ederiz!

ABD SEC, bu yıl Coinbase de dahil olmak üzere sektörün ağır toplarına karşı davalar açtı. Böylece, Amerikan düzenleyicileri dijital varlıklar üzerinde benzeri görülmemiş bir baskı başlattı. ADB’den çıkış söylentilerinin ortasında Coinbase CEO’su, kalacaklarını söylüyor.

Dev kripto para borsası ABD’de kalmakta kararlı

SEC başkanı Gary Gensler, daha önce kriptoyu “uyumsuzluklarla dolu” bir piyasa olarak tanımladı. Coinbase CEO’su Brian Armstrong liderliğindeki Coinbase, SEC başkanı Gary Gensler’e karşı verdiği savaşta Amerikan kripto endüstrisinin liderliğini üstlendi. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere Armstrong bana SEC’in bu yaz başında borsaya karşı dava açmadan önce Coinbase’den Bitcoin dışındaki tüm tokenları listeden çıkarmasını istediğini söyledi. Armstrong, bu hamlenin Coinbase’in işini felce uğratacağını kaydetti. Ayrıca, SEC’in bir zamanlar kripto üzerinde şirkete karşı açtığı davanın ima ettiğinden çok daha geniş bir yetki istediğini gösterdiğini söyledi.

Ancak Coinbase başkanı, kripto piyasası üzerindeki düzenleyici baskıya rağmen ABD’de kalmaya devam etmeye kararlı. Coinbase, birçoğu şirketin staking hizmetine karşı durdurma ve vazgeçme emirleri çıkaran toplam 10 eyalet düzenleyicisiyle karşı karşıya. Bu yazın başlarında Alabama eyaleti menkul kıymetler düzenleyicileri, Coinbase’e eyalette kayıtsız menkul kıymetler satmadığını kanıtlaması için 28 gün süre veren bir emir çıkardı. Coinbase, o zamandan beri dört eyalette stake işlemlerini durdurdu. Armstrong, Coinbase’in 10 cephede de mücadele edeceğini söylemekle kalmadı, aynı zamanda planının eninde sonunda staking hizmetlerini ülkedeki 50 eyaletin tamamına yaymak olduğunu söyledi.

Coinbase CEO’su, kripto para piyasasına karşı savaşta meydan okuyor

Armstrong’un bahis işinden savaşmadan vazgeçtiğini düşünmek zor. Ne de olsa, bu yılın ilk çeyreğinde grubun gelirinin yüzde 10’unu temsil ediyordu. Ayrıca, Armstrong’un geçen yılki benzeri görülmemiş kripto para piyasası çöküşü sırasında işlem gelirindeki düşüşün ardından şirket için gelir akışlarını çeşitlendirme girişiminin ayrılmaz bir parçasıydı. Dahası, Amerika’nın halka açık tek kripto borsasının arkasındaki kişi. Amerika’nın sektöre açtığı savaşın ortasında Coinbase CEO’su de meydan okumayı tercih ediyor. Bu bağlamda Armstrong, çıkma söylentilerine karşı şu açıklamayı yapıyor:

Bu şu anda ihtimal dahilinde bile değil. Camı kırma planı yok. Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıyoruz.

Coinbase

Gerçekten Coinbase’in geleceği için her şey masada mı?

Daha birkaç ay önce Brian Armstrong şirketi başka bir yere taşıma fikriyle açıkça flört etti. Nisan ayında Londra’ya yaptığı bir ziyaret sırasında Coinbase’in geleceği için “her şeyin masada olduğunu” söyledi. Coinbase ayrıca bu yıl Bermuda’da bir lisans aldı. Bu da borsanın geleceğinin açık denizde olduğu spekülasyonlarını körükledi. Ancak, zor durumdaki Amerikan kripto para endüstrisi en büyük ismini kaybetmeyeceği için rahat olabilir.

Aslında Armstrong, Coinbase’in SEC’e karşı açtığı davayı kaybetse bile Amerika Takımı’nda kalacağını söylüyor. Bu doğrultuda, “Uluslararası alanda aldığımız bu lisanslar acil durum planları değil. Uluslararası genişleme planlarıdır” diye devam ediyor.

Coinbase

Kripto para borsası için en kötü durum senaryosu

Gerçek şu ki, Armstrong’un gerçekten başka bir seçeneği yok. Coinbase 2022 yılında ABD’de yaklaşık 2,7 milyar dolar gelir elde etti. Buna karşılık, dünyanın geri kalanından elde edilen gelir 500 milyon doların biraz üzerindeydi. Ayrıca, başka hiçbir ülke pastanın yüzde 10’undan fazlasını oluşturmuyordu. Armstrong, “En kötü durum senaryosunun”, düzenleyicinin borsaya karşı açtığı davada menkul kıymet olarak listelenen 13 kripto tokenini listeden çıkarmak zorunda kalmak olacağını öne sürüyor. Söz konusu davada, SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH, NEXO gibi coin’ler, birer menkul kıymet olarak değerlendiriliyor. Bu bağlamda Armstrong, şu açıklamayı yapıyor:

Platformda listelenen yaklaşık 240 varlığımız var. SEC davası bunlardan 13’üne atıf yapıyor. Bu yüzden bu bizim için varoluşsal bir sorun değil. Aslında her zamanki gibi iş. Bu tokenlerin kaybı, muhtemelen “önemli veya maddi bir gelir miktarı” olmayacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1