Bunlara Dikkat! Bitcoin Fiyatına Zarar Verecek

Bloomberg analisti Mike McGlone ve kripto emektarı Arthur Hayes, piyasadaki gerilemenin ortasında Bitcoin (BTC) için sıradaki engelleri açıkladı. Ünlü analistler, geleneksel ve kripto piyasasının artık ayrıştığını söylüyor.

Mike McGlone: Ekonomik kriz Bitcoin fiyatına zarar verecek

Cuma günü Kitco News’e konuşan McGlone, diğer riskli varlıklar yükselirken Bitcoin’in düşüş sinyalleri verdiğini paylaştı. Bloomberg analisti, Bitcoin’in kısa vadede değer kaybetme eğiliminde olacağını belirtiyor. Açıklamalarının bir kısmında, lider kriptonun son zamanlardaki güçsüz performansına dikkat çekti:

Eğer bu gerilemeyi yaşarsak herkesten para alabiliriz ki bu ayı piyasalarında bir tür kuraldır, Bitcoin zarar görecektir. Kilit nokta şu ki, bir noktada Bitcoin’in deflasyonist bir ortamda daha çok hazine bonosu ve altın gibi işlem gördüğü yerlerde farklı bir güç göstermeye başladığını görmemiz gerekiyor. Fakat bunu yapmıyor.

BTC temel olarak ilk çeyreğin sonunda zirveye ulaştı, ETF (borsa yatırım fonları) haberleri esnasında yaklaşık 31.000 doları buldu, ardından tekrar 25.000 veya 26.000 dolar civarına düştü. Şimdi ise yükselişte olan borsada farklı bir zayıflık görülüyor.

Bloomberg analisti, uzun vade için 6 haneli tahminlerini güncel tutuyor

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere McGlone, bir önceki analizlerinde kripto piyasasını 1929’daki meşhur borsa balonuna benzetti. McGlone’a göre “ekonomik sıfırlama”, Bitcoin fiyatının son zamanlardaki düşüş eğiliminin devam edeceği anlamına gelecek. Ancak lider kripto para sonunda altı rakamlı bir fiyata ulaşacak. Kendi ifadeleriyle:

Bitcoin sanırım eninde sonunda 100.000 dolara ulaşacak, ancak küresel ekonomik sıfırlamayı başarırsak, normal bir deflasyonist resesyona, konutların geri gelmesine, borsanın 2008’dekine benzer şekilde geri dönmesine neden olacağımızı düşünüyorum. Ancak bu aslında bazı durumlarda daha da kötü çünkü hala sistemden likidite alıyoruz, Bitcoin harika bir öncü gösterge.

Benim amacım da bu. Son zamanlarda, bir nevi aşağıya doğru yol alıyor. Yaklaşık 31.000 dolar düştü ve daha da aşağıya doğru eğiliyor. Buna çoğu riskli varlık için öncü bir gösterge olarak bakıyorum.

Arthur Hayes, krizin Bitcoin için yararlı olabileceğini öne sürdü

BitMEX kurucusu ve kripto emektarı Hayes ise kriz ortamlarına farklı bir bakış açısı ile yaklaşıyor. En son blog yazısında Hayes, kripto piyasasının ABD hükümet tahvillerinden elde edilen faiz gelirinden faydalanabileceğini söyledi. Bitcoin için vadede olumlu bir görünüm ortaya koydu.

BitMEX kurucusu, tahminler ciddi bir düşüşe işaret etti. Yine de, Bitcoin fiyatının mevcut seviyeye göre %5’ten daha az hafif bir düşüş yasacağını tahmin ediyor:

Ayrıca bir noktada daha fazla yatırımcının hesap yapıp Fed ve ABD Hazinesi’nin varlıklı tasarruf sahiplerine ayda milyarlarca dolar dağıttığını fark edeceğine inanıyorum. Bu paranın bir yere gitmesi gerekiyor ve bir kısmı teknoloji hisselerine ve kriptoya akacak. Ana akım finans medyası, kripto fiyatlarında keskin bir düzeltme karşısında kıyamet gibi görünse de, kripto gibi sınırlı arzlı finansal varlıklarda bir yuvaya ihtiyaç duyan çok fazla nakit var.

Bazıları Bitcoin’de 20.000 doların altına düşeceğimizi düşünse de ben üçüncü çeyreğin başında 25.000 doları kırarak geçireceğimizi düşünüyorum. Kripto paranın fırtınayı atlatabilme yeteneği, yeni bir yuva arayan faiz geliri miktarıyla doğrudan ilişkili olacak.

“Fed mevcut yoluna bağlı kaldığı sürece BTC yükselmeye devam edecek”

Bitcoin analisti ayrıca, Fed’in ABD bankalarının karşı karşıya olduğu likidite baskılarına yönelik hamlelerinin, kripto ve teknoloji hisseleri gibi risk varlıkları üzerinde yükseliş etkileri yaratacağını söylüyor:

Bitcoin’in değer önermelerinden biri, bozuk, yozlaşmış ve asalak fiat bankacılık sisteminin panzehiridir. Bu nedenle bankacılık sistemi sarsıldıkça Bitcoin’in değer teklifi güçleniyor. Ayrıca Bitcoin, artan fiat likiditesinden de faydalanıyor. Zengin insanların gerçek şeylere ihtiyacı yoktur; zahmetsizce canlarının istediği gibi tüketebilmek için finansal varlıklara ihtiyaçları var. Bitcoin’in sınırlı bir arzı vardır ve bu nedenle itibari tuvalet kağıdının (doların) paydası büyüdükçe, Bitcoin’in fiat para cinsinden değeri de artacaktır. Bu nedenle Bitcoin Mart ayından bu yana %18 arttı.

Fed mevcut yoluna bağlı kaldığı sürece teknoloji hisseleri ve kripto paralar yükselmeye devam edecek. Büyük teknoloji ve kripto dışında hiçbir şey, Fed’in %6’ya yakın kazancıyla paranızı park etmekten daha fazlasını getiremez.

BTC fiyatı ne durumda?

16 Ağustos’taki son fiyat düzeltmesinin ardından Bitcoin fiyatı 26.000 dolar civarına yerleşti. Şu anda birçok yatırımcı mevcut piyasa koşullarında düşüş eğilimini sürüyor. Bu nedenle, BTC mevcut fiyat eğiliminden sessiz bir çıkış planlıyor. CMC’ye göre BTC’nin fiyatı son 24 saat için hafifçe değer kaybetti. Yazının yazıldığı sırada 507 milyar doların üzerinde piyasa değeriyle 26,027.28 dolardan işlem görüyordu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1