Bu Tarihe Dikkat: FTX, Altcoin Rezervlerini Satabilir!

Kasım 2022’de iflas eden kripto para borsası FTX, 13 Eylül’de altcoin rezervlerini tasfiye etmeye hazırlanıyor. Uzmanlara göre tasfiye, piyasa üzerinde yoğun bir satış baskısı anlamına geliyor.

13 Eylül’e dikkat: FTX bu altcoin/token’leri piyasaya boşaltacak

Güncel raporlara göre, iflas eden FTX, altcoin rezervlerini tasfiye etmek için iflas mahkemesinin onayını almak üzere. Edinilen bilgiye göre mahkeme, 13 Eylül’e kadar FTX iflas ekibine yeşil sinyal verebilir. Bu da kripto para piyasası için devasa bir satış baskısına işaret ediyor.

Kayıtlara göre FTX, şu anda 685 milyon dolar değerinde Solana (SOL) ve 529 milyon dolar değerinde FTT tutuyor. Bunun dışında elinde 268 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) var. Borsanın toplam rezervleri yaklaşık 3,4 milyar dolar değerinde.

X’den @TheDeFinvestor’a göre FTX, 17 Ocak’taki kayıtlarda kamuoyuna aşağıdaki altcoin rezervlerini bildirdi. 13 Eylül, bu kripto paraların piyasaya boşaltılacağı tarih olabilir. Liste ve ağırlıklar şu şekilde:

  1. Solana (SOL): 685 milyon dolar (kilitli)
  2. FTX Token (FTT): 529 milyon dolar
  3. Bitcoin (BTC): 268 milyon dolar
  4. Ethereum (ETH): 90 milyon dolar
  5. Aptos (APT): 67 milyon dolar
  6. Dogecoin (DOGE): 42 milyon dolar
  7. Polygon (MATIC): 39 milyon dolar
  8. BitTorrent (BIT): 35 milyon dolar
  9. Toncoin (TON): 31 milyon dolar
  10. XRP (XRP): 29 milyon dolar

FTX, geri ödemeler için Galaxy Digital ile birlikte çalışıyor

Bu arada, Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere FTX, Ağustos’ta varlık yönetimi için Galaxy Digital ile anlaştı. İkili, özellikle borsanın altcoin rezervlerini piyasalara anonim olarak satmak ve piyasa manipülasyonu riskini azaltmak için bir araya geliyor.

FTX avukatları, ortaklık hakkında, “Bitcoin ve ETH’nin riskten korunması, Borçluların [FTX] bu tür Bitcoin veya ETH’nin satışından önce potansiyel aşağı yönlü riski sınırlamasına olanak tanıyacak. Belirli dijital varlıkları hisseye almak, normalde atıl durumda olan kripto paralar üzerinde düşük riskli getiriler yaratarak mülklerin ve nihayetinde alacaklıların yararına olacaktır” açıklamalarına yer verdi. Bir önceki raporlar, borsanın birkaç altcoin için transferlere başladığını göstermişti.

FTX, hâlâ paralarının iadesini bekleyen müşterilere dağıtabileceği hisse senedinin yükselmesini umuyor. Şu anda yeniden yapılandırma uzmanı John J. Ray III tarafından yönetilen şirket, hepsini tek seferde satmanın, açığa satış yapanların ve diğer piyasa katılımcılarının yararına olacak şekilde fiyatın düşmesine neden olacağından endişe ediyor. Haftalık satış limitleri gibi yöntemlerle bundan en iyi nasıl kaçınılabileceğini bulmak için pazar uzmanlarına başvuruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1