Bu Borsa, Binance Teklifini Reddetti! Kore’de Başarısız Hamle

Binance, Güney Kore’ye yeniden girmek için kripto borsası Gopax’ı satın alma anlaşmasının başarısız olduğunu bildirdi. Kaynaklara göre Gopax, başka bir borsa ile anlaşma imzaladı.

Binance, Güney Kore’ye yeniden giriş çabalarında zorluklarla karşılaşıyor

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Binance, Gopax’ı satın alarak Güney Kore piyasasına yeniden girme adımını ilk olarak Ocak ayında attı. Binance bir noktada satın alma için borsanın çoğunluk hisselerini bile satın aldı.

Yerel kaynaklardan 25 Ağustos’ta çıkan haberlere göre Gopax, Binance anlaşmasını fes etti. Güney Kore merkezli borsa, iddialara göre Binance yerine yerli bir kripto borsası ile alım satım sözleşmesi imzaladı…

Bu durum, Gopax’ın ana hissedarının muhtemelen yeni bir alıcıya geçeceği anlamına geliyor. Ancak satın alan tarafın detayları henüz açıklanmadı. Gopax, önümüzdeki hafta resmi bir açıklama yapmayı planlıyor. Bir Gopax yetkilisi ise, başka bir kripto borsasının satın alma anlaşması imzaladığı iddialarını reddetti. “Bu doğru değil. Satın alma konusunda doğrulayabileceğimiz hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

Gopax, aynı zamanda Genesis’in müşteri çekme ve geri ödemelerini askıya aldığı dönemde ödenmemiş fonların bir kısmını, varlık yönetimi ürünü GoFi’ye ödeme olarak yaptığını duyurdu. Binance ve Gopax’ı satın alma girişimi, hem Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) hem de ABD’li SEC’in düzenleyici baskısı nedeniyle engellerle karşılaştı. Lider borsa, satın alma sürecini tamamlamak üzereyken, SEC davası durumu daha da karmaşık hale getirdi.

ABD’de yasal mücadele sürüyor

Binance, SEC’e meydan okumak ve kripto sektörü üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla başarılı hukukçuları işe alıyor. Binance, Coinbase ve Ripple gibi şirketler, SEC’in kendi düzenleyici yetkisini aşarak hareket ettiğini öne sürüyor. Son günlerde, avukat Andrew Rhys Davies, Binance’in yanında yer alarak profesyonel destek sunma amacıyla başvuru yaptı. Avukat, BinanceUS’un SEC’in anlaşılan rıza kararını aşması üzerine mahkemeden koruma talep etmek için devreye girdi.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Binance, devam eden yasal mücadele nedeniyle üst düzey ortaklıklarını korumakta zorlanıyor. Bu hafta ödeme devleri Mastercard ve Visa, Binance ile olan kart ortaklığını sonlandırma kararı aldı.

Ocak ayında Binance, GOPAX’ın çoğunluk hissesini satın almıştı. Bundan kısa bir süre sonra, GOPAX’ın satın alınmasına ilişkin durum tespitini tamamladığını duyurdu. Son gelişmelere göre Gopax, platformunu Binance’e devretmekten vazgeçiyor. Gopax bunun yerine Güney Kore merkezli bir borsaya ile anlaşma yapmayı planlıyor. Bu arada GOPAX, FTX ve Genesis’in çöküşü ile Binance’in satın alma radarına girmişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1